Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za 1600 kuna

Zadaraski sud ponudio 52 radna mjesta mladima, no kandidata nema dovoljno!?

Željko Rogić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
12.05.2014.
u 15:01

Zadarski općinski sud traži 52 sudska službenika na određeno vrijeme od godinu dana, no natječaj će biti produžen jer nema dovoljno kandidata!?

Zadarski općinski sud traži 52 sudska službenika na određeno vrijeme od godinu dana, no natječaj će biti produžen jer nema dovoljno kandidata!? - Ne mogu vjerovati da u ovo vrijeme kad nema posla i kad ga mi nudimo nema dovoljno zainteresiranih. Govori se o krizi, a kad nudimo posao ljudi nema. Mi smo ta radna mjesta ponudili kroz program zapošljavanja mladih uz plaću od 1600 kuna. Uz godinu dana plaće imaju i priliku usavršavanja, pa potom i u slučaju potrebe i stalnog zapošljavanja, no kandidata nema dovoljno.

Možda misle da im se više isplati raditi u sezoni, no to traje samo tri mjeseca i manje će zaraditi. Stoga neka se jave i neka se usavršavaju, a mi ćemo uz njih brže riješiti sudske predmete - rekao je predsjednik općinskog suda u Zadru Željko Rogić. Dodao je da je broj neriješenih predmeta u godinu i pol gotovo prepolovljen, a da bi dolazak 52 sudskih službenika i pomoć u administrativnim poslovima pridonio skorom smanjivanju broja neriješenih predmeta ispod 10.000.

>>Zadarski općinski sud smanjio broj neriješenih predmeta gotovo za pola

Komentara 3

DU
Deleted user
16:23 12.05.2014.

Govori se o krizi. pa onda ti genije radi za 1600 Kn i onda se nakon godinu dana javi kakav ti je život, da li te žena ostavila. jesu li ti djeca gladna, jesi li morao prodati kuću i koliko si uštedio, ali ništa zato, imat ćeš usavršavanje.

PH
preanintius.harbinger
22:46 12.05.2014.

1.600 kuna? Pa to je manje negou robovlasnickom sistemu,gdije je vlasnik roba morao zakonski robu osigurati:stan, hranu, odijecu,obucu,zdravstveno itd.i to bi danas kostalo vise od 1.600 kuna,pa zato ti se nitko i ne javlja.Jos ce trziti da se njima plati a bi se steklo nekakvo radno iskustvo.E moj narode,daleko ste stigli.

NE
neverane
07:42 13.05.2014.

Da mi je samo znati kako su došli do cifre od 1600 kuna. Valjda smatraju da ono što ukradu u jednom danu je dovoljno sirotinji za mjesec dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije