Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zadarski studenti prolongirali odluku o blokadi Sveučilišta

Studenti
Goran Kovačić/Pixsell
26.11.2009.
u 00:09

Trećom točkom dnevnog reda odlučeno je da će se sljedeći plenum održati 26. studenoga 2009. godine u 20 sati u dvorištu Sveučilišta.

ZADAR - Studenti Zadarskog sveučilišta na svojem večerašnjem plenumu nisu odlučili da će nakon pola godine ponovno blokirati tu ustanovu, već su tu odluku, kako piše u njihovu priopćenju, ostavili otvorenu za javnost. Navode kako je na večerašnjem plenumu bilo nazočno više od 150 zadarskih studenata koji su sudjelovali na raspravi o tri točke dnevnog reda:

"Prva točka odnosila se na trenutačno stanje na Sveučilištu u Zadru te je iznesen izvještaj o aktualnoj situaciji u drugim gradovima. Plenum je održan u dvorištu Sveučilišta što i dalje ukazuje na averziju uprave zadarskog Sveučilišta prema plenumu kao obliku studentskog organiziranja.

>> Blokiran i FPZG, studenti najavljuju veliki prosvjed, veći i od onog iz 1971.

Druga točka bila je rasprava o daljnjoj strategiji borbe protiv komercijalizacije znanja te o mogućnosti blokade predavanja kao metodi borbe. Na plenumu se nije odlučivalo o blokadi Sveučilišta već je rasprava o toj odluci ostala otvorena. NSI nastavlja s djelovanjem i u tu su svrhu osnovane nove radne grupe koje se bave aktualnim problemima studenata i studentica zadarskog Sveučilišta.

Trećom točkom dnevnog reda odlučeno je da će se sljedeći plenum održati 26. studenoga 2009. godine u 20 sati u dvorištu Sveučilišta.

Ovim putem šaljemo poruku solidarnosti ostalim studentskim inicijativama u borbi za zajednički cilj."

Piše to u večerašnjem priopćenju Nezavisne studentske inicijative Zadar.

Komentara 7

Avatar punkufer
punkufer
09:35 27.11.2009.

Re: bebba - a zašto plaća? Zato jer je izgubila studentska prava ili ih nije ni imala jer na upisu nije ušla u kvotu. Znači da nije studirala uredno ili od nje ima mnogo boljih studenata. U svakom slučaju je u redu da plaća.

TA
TanTan
17:37 27.11.2009.

Nije studirala uredno?? Pa koliko mogu pročitati cura ima prosjek 4,1 i upisala je REDOVNO drugu godinu što znači da je jako dobar student i da je upala u kvotu.

OB
-obrisani-
15:09 26.11.2009.

Pa nije mi jasno... Zar stotinjak studenata može donjeti nekakvu odluku u ime njih tisuća,a da to onda ova ogromna večina mora sprovesti u djelo,a da se s time ne slaže.I onda netko kaže da tamo ne vlada anarhija i anarhisti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije