Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUDILI I NAPAD NA RADETU

Zadarski HDZ: 'Osuđujemo veličanje fašističkih sistema, a o muralu nedvojbeno ne možemo zaključiti ništa'

Zadarski HDZ
Facebook/Zadarski HDZ
21.02.2024.
u 08:11

"Možemo raspravljati oko toga što mural predstavlja i na što asocira, ali nedvojbeno ne možemo zaključiti ništa i u tu beskrajnu priču ne želimo dalje ulaziti. Činjenica je da su autori (Tornado Zadar) te braniteljske udruge jasno stali iza murala javno tvrdeći da je riječ o ilustraciji hrvatskog vojnika iz Domovinskog rata", piše na Facebooku zadarski HDZ.

Zadarski HDZ reagirao je na svom Facebook profilu na upit predsjednika zadarskog SDP-a "stoji li HDZ iza napada na njega". Podsjetimo, dosad su tri osobe privedene zbog triju napada na Daniela Radetu u posljednjih nekoliko mjeseci. 

- Očito je da pojedinci baš od svega žele raditi predizbornu kampanju pa smo primorani ponoviti:

Najoštrije osuđujemo napade na predsjednika GO SDP-a Daniela Radetu. Bez ali, bez ako. Nasilje ne može biti opravdanje, a pogotovo ne kao reakcija na iznošenje bilo kakvih stavova o bilo kojoj temi, ma kakvi ti stavovi i motivi za njihovo iznošenje bili. Taj i takav stav smo izrekli odmah nakon napada. Taj stav smo ponovili jučer i to ponavljamo danas. Nasilju jasno, glasno i nedvosmisleno - NE!

GALERIJA "Sporni mural" u Zadru

Zadarski HDZ
1/5

Apelirali smo na smirivanje tenzija te postupanje policije, koja je, kako vidimo iz javno dostupnih informacija, vrlo brzo odradila svoj posao, pronašla počinitelje u oba slučaja i to je jedino dobro u svemu ovome.

Radeta oko ove teme NIJE u prijeporu s HDZ-om, niti s Gradom Zadrom, koje stalno klevetnički želi "uvući" u sukob. Ima pravo iznositi bilo kakve stavove, kao što i mi imamo pravo reagirati kada u nedostatku konstruktivnog političkog sadržaja izmišlja, iznosi najgore neistine, a sve kako bi skrenuo pozornost na sebe. Takvo zlonamjerno ponašanje je štetno, prozirno i skandalozno. Jedina istina je da s Radetom imamo politički sukob na temu proračuna, blokade gradskih projekata i funkcioniranja grada, ali o tome SDP i koalicija Srcem protiv Zadra šute kao zaliveni. Većini građana je postalo jasno što neimanje proračuna u godini s nikad više dostupnih sredstava za ulaganja znači za Zadar. Nažalost, postoje i oni koje za to nije briga, koji imaju neke važnije teme i kojima nije dosta što su zaustavili grad nego nas sve skupa pokušavaju vratiti unatrag.

VEZANI ČLANCI:

Za kraj i po tko zna koji put da ne bude dilema:

Osuđujemo veličanje fašističkih ili bilo kojih drugih totalitarnih sistema. Grad Zadar iz javnog prostora uklanja sve grafite, uvredljive simbole ili poruke koje NEDVOJBENO predstavljaju obilježja totalitarnih sistema ili vrijeđaju na bilo kakvoj osnovi. To se radi bez prevelikog izazivanja pozornosti. Sve suprotno od onih koji su u službu izbora htjeli iskoristiti ovu priču koja baš ni po čemu nije bila aktualna.

Možemo raspravljati oko toga što mural predstavlja i na što asocira, ali nedvojbeno ne možemo zaključiti ništa i u tu beskrajnu priču ne želimo dalje ulaziti. Činjenica je da su autori (Tornado Zadar) te braniteljske udruge jasno stali iza murala javno tvrdeći da je riječ o ilustraciji hrvatskog vojnika iz Domovinskog rata.

P.S. Ne brini, Daniele, mi te sigurno ne želimo politički eliminirati, mi te želimo što duže tu... I želimo ti da na ovoj temi osvojiš barem četvrto mjesto na listi za Sabor! - navode iz HDZ-a.

VIDEO Izvanredna konferencija zadarskog gradonačelnika

Ključne riječi

Komentara 3

FR
frane19
14:15 21.02.2024.

Ne vidim što je sporno s muralom? Na njemu je hrvatski vojnik sa kacigom na glavi na kojoj je hrvatski grb. Nikakva ustaška obilježja ne vidim.

ZE
zeljko44
11:53 21.02.2024.

mozda bi hdz onda zakljucio nesto kad bi ispod "murala" lezao zaklan covjek srpske, romske ili zidovske nacionalnosti ali tesko, ta je kriminalna zlocinska organizacija koja nam od 90. unistava hrvatsku sama puna sovinista nacionalista i ustasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije