Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARUŠIO JAVNI RED I MIR

Napadač na predsjednika SDP-a priznao djelo: Pušten na slobodu i dobio zabranu prilaska

Foto: SDP
1/3
20.02.2024.
u 17:44

Određena mu je mjera zabrane prilaska na 50 metara te abrana uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze

Napadač na predsjednika zadarskog SDP-a oba F. Š. (1995) priveden je na zadarski sud zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Podnesenim optužnim prijedlogom F.Š. se tereti da je dana 16. 02. 2024.g. oko 17.30 sati u Zadru, na Trgu Petra Zoranića, dakle na neograničenom javnom mjestu dostupnom većem broju građana i slučajnih prolaznika, koji su se zaista i nalazili na navedenom prostoru te kojim prostorom se tada kretao i oštećeni Daniel Radeta zajedno sa svojim suradnicima Peđom Grbin, Sabinom Glasovac , kao i još drugim osobama, a isti su se kretali u pravcu Kneževe plače u Zadru, gdje je u 18,00 sati bio zakazan skup političke stranke SDP-a "Borba za dostojanstvo", kada je od strane okrivljenoga F.Š., na naročito drzak i nepristojan način narušen javni red i mira i to na štetu Daniela Radete, tako što je okrivljeni, s prethodno smišljenim planom, odjeven u crnu jaknu i ogrtač sa kapuljačom crne boje, prekrivši lice PVC maskom crne boje sa gumicom i držeći u svojoj desnoj ruci višebojnu PVC kantu zapremnine 4,7 litre, ispunjenu tekućinom sivo-smeđkaste boje, neugodnog mirisa, prišao oštećenom Danielu Radeta te je iznenada, ničim izazvan od strane oštećenoga Daniela Radeta, zalio istoga po odjeći i djelomično po licu navedenim sadržajem iz PVC kante koju je nosio u ruci, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja, udaljivši se u pravcu Sveučilišta u Zadru te je dolaskom u Perivoj Vladimira Nazora u Zadru, u grmlju odbacio PVC kantu, PVC masku i ogrtač u koji je bio odjeven, udaljivši se dalje u nepoznatom pravcu.

Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, koji je u potpunosti priznao prekršaj koje mu se stavlja na teret, istog pustio na slobodu do okončanja postupka te mu je određena mjera opreza zabrane približavanja Danielu Radeti na udaljenost od 50 m kao i zabrana uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s njim - istaknuli su sa zadarskog općinskog suda.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Peđa Grbin o napadu na Daniela Radeta prije skupa SDP-a u Zadru

Komentara 1

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
21:15 20.02.2024.

Zalio druga Radetu "PVC kantom zapremnine 4,7 litre, ispunjenom tekućinom sivo-smeđkaste boje, neugodnog mirisa"... nadam se da ce vjestaci slozenim kemijskim analizama ubrzo utvrditi o kojoj se tekucini radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije