Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA SDP-OVCE

Predsjednik zadarskog SDP-a: Maskirana osoba me polila tekućinom, pekle su me oči

Foto: SDP
1/5
16.02.2024.
u 21:30

"S obzirom na to da je u kanti bilo boje, vjerujem da me je pokušao onemogućiti da govorim. Ovo je jedan u nizu napada koji je, vjerujem, opet motiviran mojim zahtjevom da se ukloni sporni mural iz Zadra", kaže za Večernji Daniel Radeta.

- Da, to je maskirana osoba koja je došla netom prije nego što smo trebali dati izjavu za medije. Polio me je tekućinom koja je bila mješavina boje i kemijskog sredstva. Pekle su me oči i kad sam ih isprao, bolje je - rekao nam je predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta o incidentu u Zadru u kojem je nepoznati počinitelj zalio njega, ali i predsjednika SDP-a Peđu Grbina uoči SDP-ovog nacionalnog skupa u Zadru.

- S obzirom na to da je u kanti bilo boje, vjerujem da me je pokušao onemogućiti da govorim. Ovo je jedan u nizu napada koji je, vjerujem, opet motiviran mojim zahtjevom da se ukloni sporni mural iz Zadra - kaže Radeta, koji je zajedno sa SDP-om zatražio uklanjanje murala za koji tvrdi da nije prikaz hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, nego ustaškog vojnika iz Drugog svjetskog rata.

1/18

Radeta je na svom Facebook profilu objavio fotografiju i tekst sljedećeg sadržaja: ' Netom prije početka skupa "Dostojanstvo", čovjek bez dostojanstva i skrivenog lica, zalio me kantom kemikalija.  Nastavio sam dalje na skup koji sam i organizirao bez milimetra uzmaka. Neće me ovakvi spriječiti da slobodno i javno govorim. Lice i robu ću oprati, ali ti obraz nećeš. Ipak, ne zamjeram ti ništa. Znam da si samo jadan i izmanipuliran.  Zamjeram pak svima onima koji i dalje šute i ne čine ništa. Gradonačelniče, i ostale institucije, postavljam vam pitanje; što mi se to još u mom gradu treba dogoditi da bi vi konačno reagirali'.

Zbog prijetnje Radeti je uhićen jedan, a kasnije zbog fizičkog napada i drugi muškarac u Zadru. - Ja se ne bojim. Pravi problem je u gradonačelniku Zadra koji šuti i ne reagira - rekao je Radeta, koji je u svojim nastupima rekao da je ponosan na partizansko oslobođenje Zadra u Drugom svjetskom ratu jednako kao i na branitelje koji su obranili Zadar u Domovinskom ratu te da traži da se u Hrvatskoj poštuju zakoni koji zabranjuju nacističke i ustaške simbole.

VEZANI ČLANCI:

Šef SDP-a Peđa Grbin je Večernjem listu potvrdio napad nepoznatog maskiranog počinitelja, nazvavši ga kukavicom koja je pobjegla. - Maskiranim kukavicama poručujem: 'Bježali ste prije, bježite sada i bježat ćete ponovno' - prokomentirao je napad u Zadru Peđa Grbin.

Zadarska policija nam je, kako smo ranije pisali, na upit o napadu rekla kako zasad nitko prijavio incident.

VIDEO Peđa Grbin o napadu na Daniela Radeta prije skupa SDP-a u Zadru

Komentara 14

MK
MKinkognito60
21:49 16.02.2024.

Možda je igrokaz, nebi bio prvi put u SDP-u su to već radili.

CR
CroViper
21:53 16.02.2024.

Sami sebe napali da bi privukli još koga na "prosvjed"...

Avatar votum
votum
23:18 16.02.2024.

U muralu nema ništa sporno. To što srbe i jugoslovene "podsjeća" nebitno je. Previše ste se opustili i umislili sebi.... Isti taj mural sad se crta od Zadra do Dubrovnika. U dišpet vama i da upamtite čija je ovo država!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije