Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još se traga za počiniteljem

Erlić izjavio da Radeta ulazi u sukob s navijačima, Radeta: 'Stoji li HDZ iza napada na mene?'

Daniel Radeta
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/4
19.02.2024.
u 13:31

"Osuđujemo bilo kakvo nasilje. Zadar nije grad slučaj", istakao je Šime Erlić

Zadarska policija još uvijek traga za maskiranim napadačem na predsjednika SDP-a Danijela Radetu na prošlotjednoj nacionalnoj konvenciji te stranke u Zadru. Tada je napadač koji je i snimljen zalio Radetu nepoznatom tekućinom iz kante dok je bio i društvu s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom i pobjegao. Tijekom radne posjete Zadru, Šimu Erlića ministra i predsjednika zadarskog gradskog odbora HDZ-a novinari su upitali za komentar tog događaja na što je Erlić odgovorio kako osuđuje svaki od nekoliko napada na predsjednika zadarskog SDP-a Danijela Radetu, svaki oblik nasilja na političare, i da se ne smije oduzeti nikome pravo na izražavanje svog mišljenja.

No, dodao je da se moraju i smiriti strasti koje su se, kako je rekao u zadnje vrijeme raspirivale i da se treba baviti razvojnim, a ne temama starijim od 50 godina. - Osuđujemo bilo kakvo nasilje. Zadar nije grad slučaj- istakao je Erlić koji tvrdi predsjednik zadarskog SDP-a ulazi u frontalni sukob s dijelom navijačkih skupina i da on kontinuirano zaoštrava sukob sebe s navijačkim skupinama umjesto da se govori o razvojnim temama u Zadru i da je sve ovo nezabilježeno. Dodao je da mu je nepojmljivo da se raspravlja o ustašama i partizanima, te da ne treba radikalizirati političku scenu.  Za komentar tvrdnji ministra i predsjednika zadarskog HDZ-a pitali smo predsjednika zadarskog SDP-a Daniela Radetu koji tvrdi da se svakim novim danom i svakim novim napadom potvrđuje teza kako su vi ovi napadi povezani, dobro organizirani, samo s jednim ciljem, njegovom eliminacijom.

POVEZANI ČLANCI:

- Napada me se svakodnevno u sred bijela dana, šakama i kemikalijama, na ulici, na mom radnom mjestu, na organiziranim skupovima, samo zato što sam tražio da se u mom gradu provodi red, zakon i ustav RH.  Institucije u ova dva mjeseca nisu poduzele ništa kako bi spriječili ovaj teror, koji se vrši nad mnom i mojoj obitelji. Ja se više u svom gradu ne osjećam sigurno, samo zato što oni, koji bi trebali raditi svoj posao, ne rade apsolutno ništa. Među njima je i Šime Erlić, koji nikada nije izrekao stav i dao odgovor na ono što upozoravam mjesecima. Nikakve osude napada mi ne trebaju, to bi valjda trebala biti norma, civilizacijski doseg i valjda se podrazumijeva kako je nasilje u 2024. godine nedopustivo. Njegova izjava je toliko skandalozna i sramotna da bi policija trebala uzeti u obzir i napraviti izvide, zašto ministar Šime Erlić šuti i stoji li iza svih ovih napada HDZ kao organizacija? - rekao je Radeta.

Podsjetimo, Daniel Radeta je podršku proračunu od strane SDP-a uvjetovao uklanjanjem murala za kojeg tvrdi da nije prikaz hrvatskog vojnika iz Domovinskog rata nego ustaškog iz Drugog svjetskog rata. Zbog prijetnje Radeti u studenom je uhićen jedan, a zbog fizičkog napada prošlog mjeseca drugi počinitelj. - Policija intenzivno istražuje događaj prijavljen krajem prošlog tjedna - rekli su iz zadarske policije na upit Večernjeg lista.

VIDEO Peđa Grbin o napadu na Daniela Radeta prije skupa SDP-a u Zadru

Komentara 2

DU
Deleted user
16:43 19.02.2024.

A da vrati šolde koje je posudija?

Avatar Moodleen
Moodleen
15:50 19.02.2024.

A ovog 4du ne smetaju petokrake, samo mu hrvatski vojnici smetaju. Prema takvima treba koristiti njihove poznate metode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije