Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'samo sam tražio da stišaju'

Tvrdi da su mu razbili ogradu jer je tužio Župu zbog zvonjave

Crkva sv. Antuna Padovanskog u Lasinji
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
11.05.2019.
u 10:21

Ante smatra da se netko automobilom nekoliko puta namjerno zaletio u njegovu ogradu i pobjegao, a sve zato jer su sin i on tužili Župu sv. Antuna Padovanskog.

Policija istražuje tko je i kako oštetio betonsko-željeznu ogradu obiteljske kuće Ante Šituma iz Lasinje u četvrtak oko 20 sati u središtu naselja, piše 24 sata.

Ante smatra da se netko automobilom nekoliko puta namjerno zaletio u njegovu ogradu i pobjegao, a sve zato jer su sin i on tužili Župu sv. Antuna Padovanskog. Naime tražili su da noću isključe zvučno označavanje vremena sa zvonika obližnje Župne crkve u Lasinji koje mu ometa san, a time i zdravlje. 

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Karlovcu Župi je naloženo da noću od 22 do 6 sati ujutro isključi zvona na satnom mehanizmu. Inače sat na crkvenom tornju zvonom otkucava svakih 15 minuta, u prvom kvartalu jednom, drugom dva puta, trećem tri, a puni sat onoliko puta koliko je sati.   

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Ante je za 24 sata ispričao kako je nakon povratka iz Zagreba ložio vatru uljetnoj kuhinji kada je začuo nekoliko udaraca i struganje. Oštećenja je vidio tek ujutro kada se razdanilo.

"Ograda je oštećena na dva mjesta, stup na ulazu u dvorište i nekoliko metara dalje gdje se vide tragovi guma na zidu  - govori Ante, uvjeren da mu je ograda oštećena namjerno. 

Naglasio je i kako ga je jučer jedan čovjek upozorio "da pazi što radi jer bi ga ljudi mogli napasti", no, tvrdi on, ne boji se jer nikomene radi ništa nažao, niti išta traži.

Snimke s nadzorne kamere sa kuće pokazat će što se dogodilo i tko je to učinio, rekao je Ante, poručivši da nije nikome učinio nikakvo zlo, samo je tražio da se noću stišaju zvona sata.

Policija je nakon zaprimanja prijave na mjestu događaja u petak prijepodne obavila očevid kojim utvrđuju okolnosti događaja, kao i počinitelja koji je pričinio štetu na ogradi obiteljske kuće.

Pogledajte i video Zazidali čovjeka u kući zbog sudske odluke

Ključne riječi

Komentara 22

GR
gradjaninhr
11:45 11.05.2019.

Svatko ima pravo na svoj mir i miran san ! Ovo je nedopustivo i sramotno ! Onaj tko opravdava nasilje nema veze sa nikakvom vjerom u nista.

Avatar Klint
Klint
12:12 11.05.2019.

Još nitko nije napisao kako zvonjavu regulira Vatikan tj. neko crkveno pravo i običaji. Glupost je da je zvonjava na svakih četvrt sata i označavanje punog sata po noći katoličko-crkvena tradicija, to se nije radilo sve do pojave zvučnika i elektroničkog programiranja. Koja budala bi zvonila noću svakih 15 minuta. Drugi je problem ranojutarnja zvonjava u 6 sati ili nešto prije ili kasnije, to je prije imalo smisla, ali se život promijenio i u manjim naseljima, čovjek se kasnije budi danas i radne obveze kasnije počinju u danu, stoga bi Crkva trebala jutarnje zvonjenje ili ukinuti ili prebaciti na 7 sati ili kasnije.

NI
NikoCro
11:33 11.05.2019.

Ne vidim razloga zasto nije iskljuceno oznacavanje sata, pa zvona trebaju pozivati narod na Misu a ne zvoniti u bilo koje doba, covjek je u pravu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije