Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno osuđen

Za pokušaj ubojstva vlastite kćeri M. Ferenčaba (81) dobio dvije godine zatvora

sudački čekić, suđenje,presuda
DPA/PIXSELL
19.03.2014.
u 18:17

Vremešni starac je ničim izazvan lani u listopadu u pijanom stanju željeznom šipkom divljački izudarao 62-godišnju kćer Branku Radotović

Na kaznu zatvora od dvije godine zbog pokušaja ubojstva vlastite kćeri Županijski sud u Bjelovaru ovog tjedna nepravomoćno je osudio 81-godišnjeg Milivoja Ferenčabu iz Gornjih Sredica, malog sela u općini Kapela 20-tak kilometara udaljenog od Bjelovara.

Sudsko vijeće proglasilo ga je krivim za gnjusan zločin koji je lani zgrozio javnost. Naime, ničim izazvan ovaj vremešni starac je 30. listopada prošle godine nešto iza 20 sati u svojoj kući u pijanom stanju pokušao ubiti 62-godišnju kćer Branku Radotović. Dok je ležala na krevetu pomahnitali starac ju je željeznom šipkom divljački više puta udario po glavi i time joj nanio više teških i po život opasnih povreda. Nesretna žena tom je prilikom uz nagnječenje mozga zadobila i višestruke prelome lubanje, kostiju čeljusti te očne i nosne šupljine, a smrtni ishod povređivanja izbjegla je samo zahvaljujući liječničkoj pomoći.

Ferenčaba je, kako je neposredno nakon počinjenog zločina svjedočila njegova 78-godišnja supruga Nadežda, dugogodišnji alkoholičar i obiteljski nasilnik. Od alkohola se liječio više puta, no očito bez ikakva uspjeha. Uz kaznu zatvora sudsko vijeće mu je izreklo i sigurnosnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti koje može potrajati sve do izvršenja kazne. Sud mu je produžio i istražni zatvor u kojem se nalazi od počinjenja zločina.

>> Zbog posebne brutalnosti pritvoreni roditelji koji su pokušali zapaliti kćer

Komentara 1

Avatar tajar
tajar
19:07 19.03.2014.

Možda mu zatvorska kazna bude doživotna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije