Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSAO NA NEODREĐENO

Za pet radnih mjesta natjecalo se samo sedmero kandidata

Sušec
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
01.01.2014.
u 11:17

Međimurska županija dobila je nakon provedenog javnog natječaja dva nova pročelnika, Branka Sušeca i Alena Kajmovića, obojicu članove HNS-a

S prvim danom 2014. godine Međimurska županija dobila je dva nova pročelnika. Upravni odjel za društvene djelatnosti preuzet će Branko Sušec, koji na pročelničku poziciju dolazi s radnog mjesta ravnatelja Osnovne škole Orehovica, a Upravni odjel za poslovne župana vodit će Alen Kajmović, aktualni pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Šenkovec. Obojica su članovi HNS-a, stranke iz koje dolazi i župan Matija Posavec.

Kandidati koji su se prijavili na javni natječaj prošli su pisano testiranje, a potom su najuspješniji pozvani i na intervju. Zanimljivo je da se, unatoč velikom broju nezaposlenih građana, na natječaj prijavilo svega njih nekolicina. Za pet radnih mjesta na neodređeno natjecalo se samo sedmero kandidata! Jedan od razloga leži i u uvjetu da se na pročelničko mjesto može izabrati osoba s najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim mjestima. A takvih nema mnogo.

- Natječaj i testiranje provodilo je povjerenstvo koje mi je dostavilo prijedloge. Očekivao sam više prijava - kaže župan Posavec, koji je je broj upravnih odjela smanjio s devet na pet. Kad je na izborima izabran za župana, dočekalo ga je 56 zaposlenih, a s dva nova pročelnika bit će ih 55, jer je troje zaposlenika u međuvremenu otišlo.

- Od pročelnika tražim maksimalni angažman i više samoinicijative - ističe Posavec. Pozivu na provjeru znanja i sposobnosti za radno mjesto pročelnika UO-a za poslove Skupštine i opće poslove odazvala se jedina Doris Srnec, a za UO za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepan Baranašić, oboje dosadašnji pročelnici. Promjene neće biti ni u UO-u za gospodarske djelatnosti, koji će i dalje voditi mr. sc. Vesna Haluga. Novi pročelnik Kajmović nije imao protukandidata (na natječaj se nije javio dosadašnji pročelnik David Vugrinec), dok se Sušec “natjecao” s dosadašnjom pročelnicom mr. sc. Sonjom Tošić-Grlač.

Komentara 1

CE
cenzura
10:49 03.01.2014.

Zaboraviste napisati još jedan uvijet iz natječaja (neslužbeni). Članska iskaznica HNS-a!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije