Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOSTAVLJAČI

Za jednog traže veću kaznu od šest godina, drugom kazna povišena za godinu dana

Ilustracija zlostavljanja žene
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
23.02.2023.
u 08:37

ŽDO Karlovac smatra da je ta kazna - preniska, pa su uložili žalbu na odluku o kazni.

Veću kaznu ŽDO Karlovac traži za 32-godišnjaka koji je osuđen na  jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora zbog više djela, uključujući nasilje u obitelji, povredu djetetovih prava te teških djela protiv spolne slobode počinjenih na štetu bliske osobe. Prema optužnici 36- godišnjak se teretio da je spomenuta djela počinio 16. i 20. listopada 2021. u obiteljskoj kući na području Karlovačke županije.

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Karlovcu, za navedena djela je dobio pojedinačne kazne od pet, tri i godinu dana zatvora.

Osim toga opozvane su mu ranije izrečene uvjetne osude, pa je u zbiru svega toga osuđen na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora. No ŽDO Karlovac smatra da je ta kazna - preniska, pa su uložili žalbu na odluku o kazni.

-  Državno odvjetništvo smatra neprihvatljivim utvrđivanje zatvorskih kazni optuženiku za svako pojedino kazneno djelo u trajanju koje je zakonom utvrđeno kao minimalno trajanje, kao i preblagu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina, jer tako izrečena kazna zatvora nije primjerena ni osobi optuženika niti se njome pokazuje dovoljan stupanj društvene osude za ovako teška kaznena djela - navodi se u žalbi.

I dok razrješenje ove žalbe tek čekaju, ŽDO-u Karlovac Visoki kazneni sud prihvatio je jednu drugu žalbu. Radilo se o slučaju 39-godišnjaka koji je bio osuđen na dvije godine zatvora zbog teškog djela protiv spolne slobode počinjenog prema bliskoj osobi tijekom točno neutvrđenog dana tijekom 2017. Događaj se zbio u naselju na području Ličko-senjske županije, a žrtva je bila posebno ranjiva. Zbog tog zlodjela bio je osuđen na dvije godine zatvora, no nakon žalbe tužiteljstva kazana mu je povišena za godinu dana. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije