Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Za direktora postavljen kum dogradonačelnika

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Vukovara
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
14.10.2014.
u 13:01

S čela tvrtke smijenjen je Vlado Križan, kadar Željka Sabe

Tri i pol mjeseca od prijevremenih izbora u Vukovaru dogodilo se razrješenje prvoga direktora neke od gradskih tvrtki. Vlado Križan, kojega je na mjesto direktora postavio bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, nije više direktor najveće vukovarske gradske tvrtke Komunalac, a na njegovo mjesto postavljen je Igor Štrangarević. Potvrdio nam je to i Tomislav Čorak, koji je u gradskoj upravi zadužen za odnose s javnošću, navodeći da je Križan razriješen na osobni zahtjev te da je na njegovo mjesto došla mlada osoba iz privatnog sektora koja je obnašala rukovodeće dužnosti u poznatoj osječkoj tvrtki. Međutim, ono što se ne zna jest da je Štrangarević član HSP-a dr. Ante Starčević, ali i da je vjenčani kum dogradonačelnika Vukovara i predsjednika vukovarskog HSP-AS-a Marijana Pavličeka. Djelatnici Komunalca kažu da već svi znaju da se dogodila smjena i da je novi direktor kum dogradonačelnika i član vladajuće koalicije u Vukovaru.

Komentirajući zbivanja u Komunalcu, Pavliček kaže da je Štrangarević član HSP-AS-a i da ne bježi od činjenice da mu je on vjenčani kum.

– To je istina, ali je istina i to da je riječ o sposobnoj i stručnoj osobi koja se dokazala u privatnom sektoru. Mislim da je on trenutačno najbolji izbor – rekao je Pavliček. Pita se i znači li to što mu je Štrangarević kum i da on ne može nigdje početi raditi u Vukovaru jer će se uvijek dovoditi u vezu s njim.

>> Sabu terete i za fiktivno zapošljavanje u vukovarskom Komunalcu!

Komentara 13

SI
Sittingbull
14:22 14.10.2014.

Dakle počelo je sa kumovima i ostalom rodbinom. Nisam od njih ništa bolje ni očekivao. Ovakav scenarij možemo očekivati i u ostalim gradskim tvrtkama i ustanovama, a bogami i u gradu Vukovaru. Predlažu povećanje broja odjela a time i pročelnika sa 5 na 8. Tako se štedi i razvija grad. Puno je gladnih usta kojima je svašta obećavano prije izbora pa treba to zbrinuti. Tako to rade hadezeovci i starčevićanci.

MA
marijofil
15:59 15.10.2014.

Ma kako li nam je samo država toliko u banani kad su svi HDZ-ovci tako sposobni? Da su barem upola sposobni kako neki (plaćeni) komentatori tvrde bili bismo bogatiji od Švicarske

LO
Lozina
19:15 14.10.2014.

Ko je rekao da HDZ nije isti kao SDP ? pojavila se u gradskoj vlasti stranka slicna HNS koja je sa malo članova preuzeal gradsku firmu ,a polako će preuzeti i poglavarstvo , grad vodi Marijan Pavliček ,a iluzije suije su da Ivan Penava vodi grad . HDZ je svoje biraće prevario . zapitajte se kad HDZ nema svojih kadrova kava je to stranka ? za 3 mjeseca nista nisi napravili osim kuma smjetili . jako je zanimljivo kako je novi direktor uspjesan bio u privatnom sektoru ali ne navode firmu gdje je radio da javnost zna . Priča se da je radio u Herbosu u osijeku ali Herbos je otišao u stečaj . ZAR U VUKOVARU NEMA KADROVA KAD IZ OSJEKA SE DOVODE ??????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije