Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sliku svoju ljubim

Za 21.250 kuna do kopije vlastitog lica

Kopije lica (1)
Foto: Real-f
1/13
13.10.2011.
u 10:26

Japanska manufaktura specijalizirana je za trodimenzionalne odljeve u vinil kloridu.

Svi koji nisu bili te ''sreće'' da su na ovaj svijet došli u društvu blizanca, a oduvijek ih je zanimalo kako izgledaju promatrani očima drugih, od sada mogu doznati i odgovor na to pitanje.

Kako prenosi Dailymail, odvažni Japanci iz tvrtke Real-f dosjetili su se i uz pomoć tehnologije lansirali na tržište novi proizvod – trodimenzionalne otiske lica koje kupcima omogućuju da se dožive u pravom svjetlu.

Zainteresirani mogu za 21.250 kuna naručiti otisak vlastitog lica, a onima kojima ni to nije dovoljno nudi se mogućnost kopiranja ostatka glave i ramena. U procesu koji kompanija naziva ''ljudska fotokopija'', kao predložak koriste se trodimenzionalne fotografije lica naručitelja prema kojima se, uz pomoć vinil klorida, oblikuju tzv. 3DPF kalupi.

Iako spektakularan, ovo nije pionirski pokušaj kreiranja realnih facijalnih preslika. Postoje i druge kompanije koje prakticiraju isti postupak, ali s ni približno zadivljujućim rezultatima. Japanci vlastiti uspjeh objašnjavaju uspješnom tranzicijom s monokromatskih na stereoskopske prikaze u boji.

Oni koji bi željeli (iz tko zna kojih začuđujućih razloga) postaviti vlastitu glavu na plastičnog manekena ili eventualno doživjeti užitak promatranja odraza jutarnjih zraka sunca na ''svom'' licu, trebat će se strpjeti dva tjedna nakon narudžbe. Toliko, naime, traje dostava.

Ključne riječi

Komentara 8

AN
AnaB1982
12:06 13.10.2011.

Čudim se čudim ljudskoj gluposti, tko bi pametan dao 20000 kuna za ovo?? stvarno ne vidim neki smisao ovog,

MI
mightymraz
12:28 13.10.2011.

egomanija na novu razinu

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
11:37 13.10.2011.

Ovo je super Prerušiću se u samoga sebe ! Nadam se da me nitko neće prepoznati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije