Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europarlamentarac

Vuljanić: Elite i Sjedinjene Europske Države – zločinački prijedlog

skupljanje boca
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
11.01.2014.
u 13:46

"Kao da je to elementarna nepogoda ili kao da su Marsovci došli i ukrali nam blagostanje. Te su nam elite i njihovi poslodavci ukrali i naše nacionalne države, a kradu nam i Europu."

Po medijima su se danas i jučer pojavile ideje kandidatkinje za novu predsjednicu Europske komisije, gospođe Viviane Reding, o tome kako si ona zamišlja blisku budućnost Europske unije. Ona si zamišlja Uniju kao Sjedinjene Države Europe, s dvodomnim parlamentom (kao američki Kongres i Senat), a Komisijom kao vladom i s nacionalnim državama kao provincijama, koje uglavnom nitko ništa ne pita. Građani se tu ne spominju, oni nisu ni u primisli i oni ne odlučuju ni o čemu. Ima, po mišljenju gospođe Reding, tko misli za njih. Njihova politička elita. Napisao je to u svom priopćenju Nikola Vuljanić, zastupnik u Europskom parlamentu.

"Građani (ne samo hrvatski) su od Europske unije očekivali par stvari. Ne mnogo, ali važnih stvari. Očekivali su garanciju mira. Kakva-takva, ona je tu. Mir vlada Europom. Očekivali su i države u zajednici u kojima vlada blagostanje, solidarnost i socijalna pravda. Dobili su „Europu u dvije brzine“, dobili su uniju banaka i krupnog kapitala, velikih međunarodnih korporacija, nepravdu na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Dobili su novac kojim netko drugi upravlja i koristi ga za svoje ciljeve, dobili su srezana radnička i socijalna prava, dobili su bijedu u pola kontinenta."

Vuljanić istiće da Europa najprije treba postati kontinentom na kojem se pristojno živi. 

"Čitava elita (zajedno s gospođom Reding i njoj sličnima) tuli nad činjenicom da u Europi nestaje država blagostanja i priča kako je, nažalost, vrijeme države blagostanja prošlo. Kao da je to elementarna nepogoda ili kao da su Marsovci došli i ukrali nam blagostanje. Te su nam elite i njihovi poslodavci ukrali i naše nacionalne države, a kradu nam i Europu. "

Vuljanić dodaje da smo naučili lekcije te da će o tome kako će Europa izgledati  odlučivati narodi na referendumu. 

"I samo oni mogu reći na koji će se način i kada ujediniti, ili ne ujediniti, nitko drugi. Ujediniti Europu danas i od ove bankarske unije i unije financijskih i drugih mešetara može rezultirati samo diktaturom carskog tipa. Takve je Europa već par puta iskušala i uvijek su završile krvoprolićem. Zato je prijedlog gospođe Reding zločinački. "

>>'Sve nas žele asimilirati u Sjedinjene Europske Države'

>>Proroci propasti prevarili su se, no još nije vrijeme da proglasimo pobjedu

Komentara 9

DA
davos24
15:27 11.01.2014.

Barem da znam da nas netko gore predstavlja.

LD
lopov drpiga
15:14 11.01.2014.

gospođa radi na stvaranju hibrida, evropske unije kao kombinacije USA i SSSRa... nebu išlo...

TZ
Tamna zvjezda
18:32 11.01.2014.

Vuljaniću, prvi ćeš podržati gđu, Reding. Već ste pokazali svoje pravo lice. No ja, gdje god dođem, ja sam Slavonac, Hrvat, a od prošle godine, građanin "EU".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije