Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ RODITELJIMA

Vukovar za svoje osnovnoškolce osigurava školski materijal: Učenici će dobiti bilježnice, preobuku, ...

31.07.2023.
u 14:19

"Svi znamo da početak školske godine izaziva financijski stres za svaku obitelj, poglavito u ova inflatorna vremena. Za sve što osigurava Grad u proračunu smo osigurali 184.129,84 eura", rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Početak školske godine za roditelje osnovaca je uvijek stresan s obzirom na sredstva koja je potrebno izdvojiti za nabavku bilježnica, knjiga, raznih mapa, preobuke… Nije tajna da su mnogi roditelji, posebno ako imaju više djece koja pohađaju osnovnu školu, se morala i zaduživati da bi pokrili sve troškove. Upravo stoga je za svaku pohvalu aktivnost Grada Vukovara koji i ove godine, iz gradskoga proračuna, za vukovarske osnovce osigurava sav potreban školski materijal.

Prema najavama iz gradske uprave, Grad Vukovar će i ove godine za vukovarske osnovnoškolce osigurati bilježnice s motivima grada, preobuku, radne bilježnice, povijesne i zemljopisne atlase, kutije za tehničku kulturu, a za prvašiće i likovne kutije. Tome treba dodati i knjige koje osigurava država tako da je na roditeljima vukovarskih osnovaca zaista minimalan iznos koji treba osigurati pred polazak djece u novu školsku godinu.

VEZANI ČLANCI:

- Drago mi je da možemo na vrijeme najaviti roditeljima, a da bi i oni sami mogli raspoređivati svoje kućne budžete, da smo i ove godine na raspolaganju kada su u pitanju naši osnovnoškolci. Svi znamo da početak školske godine izaziva financijski stres za svaku obitelj, poglavito u ova inflatorna vremena. Za sve što osigurava Grad u proračunu smo osigurali 184.129,84 eura – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Poručio je roditeljima da budu bez brige jer po pitanju početka školske godine praksa Grada Vukovara se nastavlja, a nastavljaju se i razni projekti i planovi po pitanju ulaganja u osnovne škole.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje grada Vukovara Darko Dimić napomenuo je da je uz sve to u svim osnovnim školama u Vukovaru na raspolaganju i dalje produženi boravak. Isto tako sukladno najavama osigurati će se i pomoć asistenata u nastavi. "Sukladno projektu Ministarstva, svi učenici dobivaju 10 kuna za obrok te je osiguran svima. Nastavljamo s besplatnim prijevozom učenika osnovnih škola kao i sa školskom shemom voća", rekao je Dimić.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac najavio je da je u planu rekonstrukcija dvorane i vanjskih igrališta OŠ Siniše Glavaševića te energetska obnova OŠ Blage Zadre. Također, u pripremi je projekt jednosmjenskog rada i cjelodnevne nastave u OŠ Mitnica i Dragutina Tadijanovića, a od rujna započinje i nagrađivanje učenika i mentora koji postignu zapažene rezultate na državnim natjecanjima.

VIDEO Ronioci detonirali podvodnu bombu u Ukrajini

 

Komentara 2

DU
Deleted user
14:44 31.07.2023.

Lako je dijeliti kad Vlada dobro radi i namiče novčanica.

BA
Barba56
14:30 31.07.2023.

Ovo je za pohvalu , svaka cast gradu Vukovaru i gospodinu Penavi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije