Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14 godina zatvora

Vudu magijom plašila žrtve; Londonska medicinska sestra osuđena zbog svodništva

Ilustracija
Foto: Getty
05.07.2018.
u 00:15

Prije njihova polaska, žrtve je podvrgnula vudu obredima kako bi povećala svoju moć nad njima: morale su pojesti pileća srca i popiti krv s crvima

Londonska medicinska sestra osuđena je u srijedu na sudu u Birminghamu na 14 godina zatvora jer je htjela prisiliti pet Nigerijki da rade kao prostitutke u Njemačkoj nakon što ih je prestrašila vudu obredima.

Josephine Iyamu (51), poznata i pod imenom Madame Sandra, također je osuđena zbog ometanja pravosuđa jer je dala uhititi rodbinu žrtava u Nigeriji nakon što je uhićena u Londonu.

Pet žrtava bilo je spašeno s jednog broda kojim su bježale iz Afrike u Europu.

"Pokazali ste potpuni prijezir prema dobrobiti tih žena", rekao je sudac Richard Bond. "Niste ih smatrali živim ljudskim bićima, nego kao robu koja vam donosi velik novac."

Unatoč skromnim primanjima medicinske sestre, ona je često putovala u inozemstvo i imala je veliku kuću u Benin Cityju u Nigeriji gdje je zapošljavala poslugu.

"Koristeći svoj status, Iyamu je regrutirala ranjive žene u selima i obećala im bolji život u Europi", objasnila je Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala.

Prije njihova polaska, žrtve je podvrgnula vudu obredima kako bi povećala svoju moć nad njima: morale su pojesti pileća srca i popiti krv s crvima.

"Žene su mislile da će se njima ili njihovim obiteljima dogoditi nešto loše ako ne budu ispunile svoje obveze prema Iyamu ili ako pokušaju pobjeći", navodi agencija.

Iyamu je uhićena u kolovozu 2017. na Heathrowu po slijetanju iz Lagosa.

Fotografije koje su izludile mnoge: Vidite li što se na njima nalazi?

Ilustracija
1/18

Komentara 1

OB
ObrenM
01:10 06.07.2018.

Hoce li BABE i ostale zenturace udjeliti medjunarodnu pravnu pomoc cestitoj Madam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije