Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na odgovor Ministarstva pravosuđa

Vučić o suđenju pilotima: Onaj tko ubije djecu, za to mora i odgovarati

Beograd: Vučić predložio Brnabić za mandatarku, a zbog krize otkazao paradu ponosa
Foto: Amir Hamzagic
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.09.2022.
u 22:33

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom najave Ministarstva pravosuđa da Hrvatske neće postupati po zamolnici Srbije, da im očito nisu bitna srpska djeca, koja su ubijena.

Hrvatska neće postupati po zamolnici Srbije vezano za uručenje poziva za ročište protiv četvorice hrvatskih pilota pred beogradskim sudom, poručili su u petak iz Ministarstva pravosuđa RH naglasivši kako hrvatski piloti mogu biti mirni i sigurni. Hrvatska Vlada iskoristit će sve mehanizme koje ima na raspolaganju da zaštiti hrvatske pilote i dignitet Domovinskoga rata, ističe se u priopćenju.

Kako navode, u Ministarstvu pravosuđa i uprave zaprimljena je zamolnica za međunarodnu pravnu pomoć Ministarstva pravde Republike Srbije vezano za uručenje poziva za ročište pred Višim sudom u Beogradu – posebno odjeljenje za ratne zločine. U zaprimljenoj zamolnici zatraženo je uručenje poziva za ročište 14. listopada 2022. četvorici pripadnika hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom najave Ministarstva pravosuđa da Hrvatske da neće postupati po zamolnici Srbije, da im očito nisu bitna srpska djeca, koja su ubijena.

"To je postupanje po optužnici, pravomoćnoj, pravovaljanoj. Suđenje se nije moglo održati pred zagrebačkim sudom, ali trebalo je. Nisu zainteresirani za djecu, jer su to srpska djeca pa njihovo ubojstvo za njih nije šteta, i razumljivo je da se za taj zločin mora suditi pred beogradskim sudom. Mi smatramo da su djeca, djeca, bez obzira na nacionalnost", rekao je Vučić, javlja TV Pink

Istaknuo je da onaj tko ubije djecu, za to mora i odgovarati.

 

Komentara 16

ZA
zarko815
23:03 23.09.2022.

Za 402 ubijene djece samo na teritoriju Hrvatske, da ne govorimo o BiH trebaju odgovarati svi srpski zločinci pa i picousti koji je sukrivac za njihovo ubijanje

ZU
Zujim
00:31 24.09.2022.

A jesu Srbi sudili srpskim ubojicama za ubojstva hrvatske i bosnjacke djece sirom HR i BiH, kad su vec Vucicu sva djeca tako bitna? Samo u Vukovaru, Sarajevu, Bihacu i Srebrenici su ubili na stotine hrvatske i bosnjacke djece!

LL
lijepa_li si
22:51 23.09.2022.

apsurdno je branit se od nebuloznih optužnica. jedina ispravna reakcija bila bi dignut optužnice protiv cijelog general štaba JNA i ove persone. hoće li milorad to predložit, bumo vidjeli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije