Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEKSANDAR VUČIĆ

Ne iseljavajte se s Kosova, tamo nas ne smije biti manje

20.01.2018.
u 18:11

Direktor srpskog ureda za Kosovo Marko Ðurić kazao je da dijalog s Albancima neće nastaviti sve dok se ne pronađe Ivanovićev ubojica

Uz velike mjere sigurnosti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je jučer u posjet Kosovu. Predsjednik Srbije po dolasku na Kosovo prvo je posjetio manastir Banjska, u kojem ga je na početku cjelodnevnog boravka na Kosovu uz zvuk manastirskih zvona dočekao velik broj građana i svećenstvo manastira s vladikom Teodosijem.

Nakon toga posjetio je Kosovsku Mitrovicu u kojoj je položio vijenac na mjestu na kojem je prije pet dana ubijen srpski političar, lider GI SDP-a Oliver Ivanović. Odmah nakon toga Vučić se uputio na Tehnički fakultet u središtu Kosovske Mitrovice, gdje se sastao s političkim liderima Srba s Kosova.

– Srbi moraju ostati i opstati na svojim ognjištima, a država Srbija pomagala je i pomagat će i više u budućnosti. Ne smije nas biti manje na teritoriju na kojem smo oduvijek živjeli, a za to ćemo se kao država boriti na sve načine. Došao sam razgovarati i o sigurnosti Srba, o tome koja su tijela koja im jamče tu sigurnost.

Došao sam poručiti Albancima da Srbija ne samo da želi mir, nego da ćemo dati sve od sebe da ga sačuvamo, da osiguramo trajnost mira i sigurnost za svaku srpsku i albansku obitelj – poručio je Vučić. Najavio je da će Srbija uložiti još 250 milijuna dinara u obnovu manastira Banjska te da se očekuje završetak gradnje naselja “Sunčeva dolina” u Zvečanu za oko 300 obitelji raseljenih Srba s Kosova i Metohije. Direktor ureda za Kosovo Marko Ðurić ocijenio je da je složen i kompliciran trenutak za posjet, da svi znaju koji su rizici, ali i smatra da je odluka predsjednika Srbije da posjeti svoj narod koji ovdje živi od izuzetne važnosti.

Đurić je istaknuo da ga vezano za istragu o ubojstvu Olivera Ivanovića ne zanimaju riječi, nego djela jer je o tome puno rečeno, a ništa nije učinjeno. – Neka kažu tko je ubojica, neka pomognu da ga se pronađe i, ako nisu u stanju, neka omoguće organima Srbije da nesmetano vode istragu. Mi ćemo svoju istragu svakako provesti, a njihovo odbijanje da na aktivan način pomognu govori o tome kakve su im namjere – rekao je Ðurić i napomenuo da se dijalog s Albancima u Bruxellesu neće nastaviti sve dok se ne pronađe ubojica srpskog lidera Olivera Ivanovića.

Komentara 81

SA
savjest1234
14:49 20.01.2018.

Srbija se nema pravo miješati u unutrašnje stvari države Kosovo ! Priznajte Kosovo i onda prigovarajte !

Avatar kravata
kravata
18:51 20.01.2018.

A sta ono rece ovaj tip i glini zaboravio.....

Avatar local_patriot
local_patriot
14:56 20.01.2018.

OK a sada vijesti iz madjarske i oni su nasi susjedi kao i servi,stoga ocekujem sto opsirniji izvjestaj sa madjarske politicke scene.Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije