Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PUNO PITANJA'

Vučić: Komplicira se situacija oko dolaska Lavrova u Beograd

German Chancellor Scholz and Serbian President Vucic hold a news conference in Berlin
Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS
1/2
02.06.2022.
u 19:16

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, kazao je kako Srbija nije daleko od mogućnosti da se postigne dogovor o nestalima i energetici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se trenutno u Bratislavi na forumu GLOBSEC 2022. gdje je izjavio kako se komplicira situacija oko dolaska ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova. 

- Situacija oko dolaska Lavarova je komplicirana u svakom smislu, ali o tome još nisam spreman govoriti, ali je komplicirana u svakom smislu. Pitanja su kako će Lavrov doći i ostalo.. Vidjet ćemo - odgovorio je Vučić na pitanja novinara. 

Kazao je i kako bi svakako bila loša vijest za Srbiju da njemački kancelar Olaf Scholz ne posjeti državu 10. lipnja zbog dolaska Lavrova, prenosi Telegraf.rs.

- Zamislite da Scholz prvo kaže jednu stvar, a onda da ako ne želi ili ne može doći, to bi bila loša vijest - kazao je. 

- Ima li šanse za tako nešto, pa uvijek postoji, ali nadam se da se neće dogoditi. Prvo da vidimo hoće li doći Lavrov, pa sve ostalo. Ima i reakcija iz drugih zemalja - dodao je Vučić. 

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, kazao je kako Srbija nije daleko od mogućnosti da se postigne dogovor o nestalima i energetici. 

- Ali dok nije, ne mogu ništa reći. Ako postoji, bit će - kratko je odgovorio te dodao kako je Srbija uvijek spremna za nastavak dijaloga. 

- Kotač se okreće, a kada vlak krene sa stanice nema zaustavljanja. Teško je govoriti racionalno. Kad netko napiše gluposti kao što je AP napravio s tekstom da je Vučić prekršio sankcije pregovarajući o novom aranžmanu s Rusijom. Važno je pokazati da je Srbija za nešto kriva i to mogu reći svima, a posebno onima koji su manje upućeni. Ali meni ne, jer dobiju odgovor - kazao je Vučić. 

>> VIDEO Ruski špijun: 'Putin gubi vid. Ima još tri godine života'; Britanski špijun: 'Prati ga tim liječnika'

Komentara 16

PR
prajdali100
19:35 02.06.2022.

Sve moguće stolice se Vučiću izmiču i mora paziti da tresne na tlo.Ali,ako uvede sankcije Rusiji,u što sumnjam,to će biti početak njegovog brzog kraja.Dačić,Popović Vulin...čekaju ko zapete puške.

Avatar RuAF
RuAF
19:47 02.06.2022.

Napravite svečani doček za agresora. Neka cijeli svijet gleda.

ZD
zdenkoj
21:50 02.06.2022.

Dvostolica na djelu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije