Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO UBOJSTVO

Kći (27) srpskog političara osuđena na 30 godina zatvora: Ubila staricu (80), stavila njeno tijelo u kovčeg i zapalila je

Facebook screenshot
01.06.2022.
u 12:29

Otac okrivljene Saša Dujović odmah je 2019. godine dao ostavku nakon što je policija uhitila sina i kćer zbog ubojstva starice u Zemunu, a dotad je bio zaposlen u Ministarstvu rada

Kći bivšeg srpskog veleposlanika i predsjednika udruženja ratnih vojnih invalida Srbije u prvostupanjskoj je presudi osuđena na 30 godina zatvora zbog teškog ubojstva umirovljenice

Jelena Špagović (27) u rujnu 2019. godine ubila je svoju susjedu Majdu Garović (80) nakon čega je stavila njeno tijelo u kovčeg i zapalila ga. Ubojstvo je priznala na sudu, što joj je sud u presudi ocijenio kao olakotnu okolnost, kao i to da nije ranije osuđivana te da je majka maloljetnog djeteta.

Kako piše Telegraf, radi se o prvostupanjskoj presudi na koju tužitelj i obrana imaju pravo žalbe, dok će joj pravomoćnu presudu izreći sud u Beogradu. Inače, javno tužiteljstvo od suda je zatražilo maksimalnu kaznu zatvora za Špagović od 40 godina zbog krivičnog djela teškog ubojstva iz koristoljublja, dok je obrana tvrdila kako ubojstvo nije teško jer Špagović nije skinula sav nakit sa starice. 

Istragom je utvrđeno kako je 27-godišnjakinja od umirovljenice posudila 2500 eura koje joj nikad nije vratila. Nakon što ju je ubila, s tijela starice skinula je zlatni lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici. Tijelo je stavila u kovčeg i u iznajmljenom automobilu odvezla se u naselje Krčedin, gdje je dijelove tijela zapalila, no tragovi krvi ostali su u automobilu. 

Nekoliko dana nakon prijave njena nestanka, u kontejneru u kojem je zapaljena pronađen je samo njen trup.

Špagović je priznala krivicu, no ne i način izvršenja djela. 

– Gurnula sam je, pa je ona gurnula mene. Uzeo sam šalicu i dvaput je udarila u glavu. Počela je jako krvariti. Udarila sam je zdjelom... Onda sam izgubila kontrolu nad sobom. Želim pojasniti neke dijelove koji nisu točni. Da sam žrtvu ubila iz sebičnosti i na okrutan način i da je sve trajalo nekoliko sati. Kad sam rekla da je sve trajalo tri do četiri sata, mislila sam od trenutka kada je došla k meni, a ne na sam čin. Također, nije sporno da sam nakit koji je pao sa starice uzela i prodala. Samo sam prikrivala dokaze. Zapisnik nije točan u pogledu davljenja žrtve. Nisam koristila uže – kazala je ranije Špagović. 

Otac okrivljene Saša Dujović odmah je 2019. godine dao ostavku nakon što je policija uhitila sina i kćer zbog ubojstva starice u Zemunu, a dotad je bio zaposlen u Ministarstvu rada. Preminuo je u srpnju 2021. godine. 

>> VIDEO Pijan i drogiran (51) naletio na dvije djevojke na pješačkom, bore se za život

Komentara 8

TO
TORQUEMADA
12:57 01.06.2022.

Ne posuđujte, ljudi, novac!!! Jedan lik je u Karlovcu ubio cijelu jednu mladu obitelj jer nije mogao vratiti posuđen iznos, i to djecu je zatukao kristalnom pepeljarom u krevetiću, a onda je ostao na mjestu zločina mirno gledati televiziju dok ne padne mrak da može neprimjetno izaći. To je bilo početkom osamdesetih. Srećom, tada još postojeća smrtna kazna pravedno je riješila potencijalni recidiv, tako da zločin takve surovosti više nije bio moguć od ruke te osobe. Mislim da ovdje opisan zločin sadrži također elemente goleme svireposti te kazna nije razmjerna opisanom nedjelu, a pitanje je i hoće li se sprovesti u cijelosti, ili će se zbog dobrog vladanja ubojica pustiti van i ranije. Već su joj počeli ići niz dlaku uslijed priznanja zločina, premda je slijed koji navodite zapravo grozan, hladnokrvan i koristoljubljem motiviran. Patologija takve ličnosti teško da se zatvorskim sustavom može ugoditi civilizacijskim mjerilima.

DM
D'Mich
13:02 01.06.2022.

Otac u ministarstvu a kćer ubija zbog 2500 eur. U čem je kvaka?

DU
Deleted user
13:56 01.06.2022.

......"dok je obrana tvrdila kako ubojstvo nije teško jer Špagović nije skinula sav nakit sa starice." Ovo je toliko morbidno, da čovjek zanijemi. Cura jednostavno rečeno nije normalna osoba i trebala bi biti do kraja života u ustanovi predviđenoj za takve. Zašto to nitko nije vidio ranije, a sigurno se moglo vidjeti po ponašanju.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije