Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Spasiba za družbu'

Vučić razgovarao s Putinom: Srbijanski predsjednik otkrio što su dogovorili oko plina

Vučić Putin
Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/NEWSCOM
1/7
29.05.2022.
u 12:46

Vučić je rekao i da je s Putinom razgovarao o proširenju skladišta plina u Srbiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju je izjavio da je u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio novi trogodišnji ugovor o opskrbi plinom.

"Ne mogu sada govoriti o cijeni, svi detalji će biti dogovoreni s Gazpromom", rekao je Vučić novinarima, dodavši da se dogovorio s Putinom o tomu da cijena plina bude povezana s cijenom nafte, no nije iznio pojedinosti.  Desetogodišnji srbijanski ugovor o opskrbi plinom s Gazpromom istječe 31. svibnja.

Vučić je rekao i da je s Putinom razgovarao o proširenju skladišta plina u Srbiji.

"Putin je rekao da ga nazovem ako mislim da bismo trebali razgovarati o još nečemu", kazao je srbijanski predsjednik, Putinov najbliži saveznik u Europi.

Srbija, kojoj je cilj pridružiti se Europskoj uniji, nedavno se našla pod pritiskom zapadnih zemalja kada je riječ o usklađivanju srbijanske vanjske politike s politikom bloka i u pogledu uvođenja sankcija Rusiji.

Godine 2008. ta je balkanska zemlja svoj plinski i naftni sektor predala u ruke ruskih tvrtki.

Gazprom Neft i Gazprom zajedno drže većinski udio u jedinoj naftnoj tvrtki u zemlji, dok je Gazprom većinski dioničar u jedinom skladištu plina u zemlji.

 

Komentara 192

Avatar spin
spin
13:05 29.05.2022.

I tako, dok Ukrajinci ginu Vučić sklapa unosne poslove s Putinom i priprema nove optužnice protiv hrvatskih branitelja, dok jalnuški diletanti iz HDZ-a i dalje mule kao tele u šarena vrata. Srbi nas jebu na svim područjima i drmaju Europomm kako im se svidi, a ta licemjerna Europa i dalje trči za njihovim skutima moleći ih da im se pridruže.

Avatar matezanki13
matezanki13
12:11 29.05.2022.

Zašifriralo ih dabogda

RO
romobil
12:06 29.05.2022.

Nitko nema što Srbin imade....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije