Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLINSKI VAL

Vrućine ne popuštaju: U srijedu meteoalarm upaljen za sve regije

U Hrvatskoj se očekuje novi toplinski val
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/2
20.08.2023.
u 09:22

U utorak se očekuje paljenje crvenog meteoalarma za Kvarner zbog ekstremnih vrućina, dok će u srijedu cijela zemlja biti pokrivena upozorenjima

Kako je jučer najavljeno, temperature danas diljem zemlje neurmorno rastu, a Jadran zahvaća toplinski val koji će, kako se čini, potrajati još najmanje nekoliko dana, upozorava DHMZ.

Očekuje nas pretežno sunčana i vruća nedjelja, a na Jadranu i sasvim vedra. Sredinom dana je uglavnom u gorskoj Hrvatskoj uz lokalni razvoj oblaka moguće malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar na kopnu većinom slab.

Na moru će puhati slaba do umjerena bura, mjestimice s jakim udarima, podno Velebita i olujnim, a popodne prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 30 i 35 °C.

Na snazi je narančasti meteoalarm zbog visokih temperatura u Istri, na Kvarneru te u Dalmaciji i na otocima, a u Velebitskom kanalu zbog jake bude. Žuti meteoalarm upaljen je za krajnji jug zemlje i unutrašnjost Dalmacije.

POVEZANI ČLANCI:

U danima koji nam slijede, temperature neće popuštati, te će vrijeme nastaviti biti opasno u dijelu zemlje. U utorak se očekuje paljenje crvenog meteoalarma za Kvarner zbog ekstremnih vrućina, dok će u srijedu cijela zemlja biti pokrivena upozorenjima.

Sutra će vrijeme biti slično, s manje izraženim vjetrom, no na moru su i dalje mogući olujni udari bure. Temperature će biti nešto više - do 36°C.

Foto: DHMZ

Komentara 1

ČI
Čife
11:43 20.08.2023.

Ljeto a vruće ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije