Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIRI SE I SNIMKA PREMLAĆIVANJA

Vršnjačko nasilje u Istri: Na igralištu škole 30-ak učenika tuklo dječaka, ravnateljica nije zvala policiju

Osnovna škola Medulin
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
15.02.2022.
u 12:27

Na snimci se pak vidi kako je dijete primilo puno udaraca u glavu, područje genitalija i tijelo te da je dva puta bačeno na pod

Istrom kruži video vršnjačkog nasilja koje je šokiralo građane, a sada je procurila informacija kako je 30-ak djece, izravno ili neizravno, sudjelovalo u premlaćivanju dječaka iz Osnovne škole u Medulinu. 

Dječaka su tukli na igralištu osnovne škole, a o svemu se sada za Glas Istre oglasila i ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon. 

– Odmah sam doznala za događaj. Sve je trajalo minutu i pol te smo u roku od pet minuta već razgovarali s djecom i smirili ih. Bili smo u zbornici i djeca su se ubrzo međusobno ispričavala – rekla je ravnateljica škole. 

Na upit je li o svemu obavijestila policiju kazala je kako je sve učinjeno prema protokolu. 

Radi se o Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima koji predviđa pozivanje policije ako je to potrebno. No, kako Glas Istre neslužbeno doznaje, policija nije obaviještena o slučaju. 

Na snimci se pak vidi kako je dijete primilo puno udaraca u glavu, u područje genitalija i tijelo te da je dva puta bačeno na pod. 

Tek nakon dva dana PU istarska preuzela je slučaj. Videosnimka incidenta počela je kružiti u petak, kada je i policija započela s radnjama iz svoje nadležnosti, a nakon što je preko svojih kanala došla do informacije o incidentu. Premlaćivanje se dogodilo u srijedu.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Definity
Definity
13:56 15.02.2022.

Ma nemoguće?! U Istri? Bastionu tolerancije? 😏 mora da se šalite....

MO
modovisisajteMaraschino
14:28 15.02.2022.

te dječje tuče, bilo ih je uvijek. i kad se sjetim tih iz mojeg doba kad sam išao u školu, nisu imale veze sa nasiljem. bilo je svađa, sukoba i ponekad tuča je bila obrana od nasilnika. to je bio dio našeg odrastanja. naravno najveći problem bi bio kad bi ja kao hrvat koji je tada išao u crkvu, razbio nos Dragoslavu koji je bio sin oficira JNA pa bi onda dobio lekciju da se ne smije drugove tuči... ali ovo, 30 na 1 prava slika junaka. mi kad smo se tukli bilo je 1 na jedan pa kom obojci, kom opanci... razbijen nos, ponos. i onda znaš da te još kod kuće čeka kazna.

VI
vidum
12:58 15.02.2022.

Svako vrijeme nosi svoje. Ne možete očekivati od današnje mladeži da se zabavlja na način na koji smo to činili mi prije pola stoljeća. Oni imaju svoje "radne akcije", koje su prilično različite od naših.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije