Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTRICA ODGOVORILA MARKIĆ
Povratak na članak

'Vrijeme kada smo na ovakav način razgovarali o kulturi je vrijeme prije 90-ih godina'

- Trebali bi se informirati kako se novci dodjeljuju - rekla je ministrica Željki Markić.

Komentari 249

BI
bikica7
23:38 16.01.2018.

Kada list Novosti širi mržnju prema hrvatskoj himni to je onda sloboda umjetnosti a kafa gospođa Markić ukaže na netolerantan odnos manjine prema većini to je za liberale mržnja.Dno dna.

VL
BA
bakulušić
23:40 16.01.2018.

Nekome je "govor mržnje" i zvuk crkvenog zvona a komentar DerTorx-a blaga satira. "Masakr u Dvoru" je ironija a "oba su pala" cinizam. A to nije kažnjivo i tu se dijele nagrade i novac iz proračuna. Kao i prije devedesetih.

VL
DU
Deleted user
23:33 16.01.2018.

- Trebali bi se informirati kako se novci dodjeljuju - rekla je ministrica Ha ha....ovo je urnebesno....pa vidjeli smo kako i kome kad je Zlatko zavrnuo pipu, cvilež se čuo do drugog kontinenta. Takva mobilizacija drugova protiv nekoga nije bila ni pred samu bitku na Neretvi....koga vi farbate "ministrice"?! Pod "kulturom" gurate ideologiju, znamo kakvu....znaju drugovi kako utjecati najdjelotvornije na društvo....preuzmite medije, kulturu i obrazovanje..... znaju oni kako indoktrinirati ljude. Pljuc...

VL
RI
rimac444
23:31 16.01.2018.

Tuki nije jasno da hrvatski narod ne želi plaćati kulturu koja vrijeđa ponižava hrvatski narod, gazi ljudsko dostojanstvo. Ova tuka od ministrice je bijeda koju je morao uzeti Plenković da udobrovolji komunjare.

VL
Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
23:25 16.01.2018.

Markićka obrisala pod sa Ostojom i Jugovinom. Usput se istovarila po imbexašlijama, :)

VL
JU
juma
23:43 16.01.2018.

Nevjerovatno je koliki se novci izdvajaju za kulturu i koliko je nistavan rezultat svega toga. Od tih novaca smo davno mogli izgaditi nacionalni nogometni stadion ili uloziti ih u turizam i slicne djelatnosti koje ovu zemlju pozitivno promoviraju u svijetu.

VL
Avatar Django
Django
23:47 16.01.2018.

Bojim se da je stav koji smo mogli čuti od Ostojića i Koržinek ono što će se izroditi iz ovog zakona. Već sam u jednom komentaru rekao da vrag leži u detalju i da je glavno pitanje tko će određivati što je govor mržnje. Ako to ne bude definirano jasno, sa jasnim točkama i zarezima, ništa od toga. Naime, i sada već imamo po portalima one koji određuju po svom ukusu što jest a što nije dopušteno. Pa se tako dopušta sustavno vrijeđanje a kažnjava reakcija na to. Ogledni primjerak vidjeli smo odmah na početku emisije, a mi koji komentiramo na VL srećemo se sa njim svakodnevno i ništa se već godinama ne čini da se taj provokator ukloni jednom za svagda. Da ne kažem da bi trebalo onemogućiti komentatore koji nisu prijavljeni preko OIB-a jer je očito da se ovima iz bližeg i daljeg susjedstva može samo staviti soli na rep i da će oni nastaviti i dalje sa svojom rabotom. Ali to čak više i nije pitanje policije nego obrane i nacionalne sigurnosti. I još bih napomenuo, a to se ispušta iz vida, da se ovdje ustvari radi o puno opasnijoj pojavi sužavanja ljudskih sloboda na perfidan način, da se radi o globalnoj kontroli interneta jer Veliki Brat ovdje još nije stavio svoju šapu. Naime govor mržnje je ionako podložan sankcijama u svim demokratskim državama na svijetu, čak i onim malo manje demokratskim, svejedno preko kojih sredstava i medija. Ove inicijative u Hrvatskoj i ne bi bilo da nije došao mig iz EU.

VL
DU
Deleted user
23:47 16.01.2018.

U filmskim krugovima je opće poznata stvar da se filmovi ne mogu kod nas financirati. Za isplatu pojedinog filma potrebno je 250.000 do 300.000 gledatelja na produkcijama, a joj nas i blockbusteri jedva prikupe 100.000 gledatelja... To se sve financira iz države radi promoviranja određenog sadržaja. Sve ide na narudžbu. Daleko smo mi od istine prijatelji...

VL
AL
Alkana
23:57 16.01.2018.

Iz govora ministrice kulture izgleda da filmovi mogu nekažnjeno širiti mržnju i netoleranciju jer je to valjda umjetnička sloboda. Sramotno! Koliko mržnje samo producira Frljić!

VL
FE
felicita
23:32 16.01.2018.

Pa neka nam ministrica objasni kriterije dobivanja novca za neki film, da javnost zna. Ali iskreno! Bilo bi dobro kad političari ne bi mogli lagati samo jedan dan, kao u jednom filmu .

VL
LU
lukivoda
00:59 17.01.2018.

baš su dvojicu pravih dofurali u studio,Markovinu i Rankovića za kojie je govor mržnje različito mišljenje od njihovog.A taj Ostoja je pokazao kak bi on to radil na primjeru Franciškovića.

VL
MI
misho32
01:08 17.01.2018.

imaju apsolutu vlast i svakodnevno nam je demonstriraju , imaju sve medije kojima provode medijsku blokadu , jako im smeta što se je pojavio internet na kojem obespravljeni građani mogu iznjeti svoje mišljenje i kritike .Stoga će nastojati svim sredstvima to ugasiti.

VL
DU
Deleted user
08:35 17.01.2018.

Šta smo mi obični ljudi Bogu skrivili da na televiziji koju moramo plaćati prije spavanja moramo gledati ove i ovakve likove.

VL
MI
misho32
00:56 17.01.2018.

zašto moramo gledati ovakve jednostrane i nedemokratske emisije na nacionalnoj televiziji . U tu se je emisiju moralo pozvati i Hasanbegovića pa da čujemo i drugu stranu , a ne ovako režirirati emisiju za napad na Markićku.

VL
ST
stomugromova
08:44 17.01.2018.

Nisam gledao emisiju,ali vidim da je odnos gostiju bio svi protiv Markić.To mi je znakovito što se takvom diskriminacijom htjelo postići .

VL
DU
Deleted user
01:24 17.01.2018.

Slučajna ministrica zbog koje smo bili 555 dana u šatoru.

VL
DU
Deleted user
23:49 16.01.2018.

Samo vi počnite brisati i komentare i članke. Treba malo prorjediti internet portale pune svakakvog smeća. A ova priča o edukaciji umjesto restrikcije je nula. Koja edukacija, koga i kako...totalne gluposti.

VL
ST
stefj
00:08 17.01.2018.

Treba jako paziti s ovim zakonom i treba vidjeti koga i kako sankcionirati. Npr. veliki dio medijskih članaka, naročito u raznim kolumnama, pun je vrijeđanja, huškanja i mržnje prema određenom čovjeku ili skupini ljudi. Da li je to govor mržnje? Ili će govorom mržnje smatrati samo slobodni komentari?... A tek mržnja i vrijeđanje u kulturi ili politici? Toga ima na pretek. Pogledajte sabor sutra, oporba već danima smišlja jezične bravure i dosjetke kojima će što više uvrijediti vladu ili pojedince... Pretpostavljam da bi realno bilo zabraniti prijetnje, no onda će se razni novinari i kolumnisti još više natjecati tko će izazvati negativniju reakciju. To im je danas glavna fora, izvrijeđati nekog, a onda se žaliti kada im taj netko prijeti... Sve u svemu, jako osjetljivo područje, jako je tanka crta između zaštite i cenzure. Tko će određivati što je dopuštena uvreda, a što mržnja? Pristrani admin? Političko vijeće kojeg postavlja vlada? Razne udruge?... Što je Stankovićev govor, jer je sam po sebi pun uvreda i mržnje prema određenoj osobi ili grupi? Da li je i to poticanje mržnje?

VL
VE
vesna
02:18 17.01.2018.

Sjećali se tko kako je izgledalo Ministarstvo istine (Minitrue) iz Orwellova romana. Danas se taj izraz upotrebljava za medijske kuće i organizacije koje manipuliraju javnošću u korist "vlasti". Sada ćemo i mi dobiti jedno takvo, ali ovaj put bez ikakvakva stida i formalno ozakonjeno.

VL
IH
iron.hide.54966
07:07 17.01.2018.

Ok, više nisu 90e,što je novo...

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.