Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić:

'Vrijeme je da mediji puste Milanovića na miru'

Bernardić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
01.02.2017.
u 16:54

- Pustite čovjeka na miru. Još je u rujnu najavio da se povlači, sad je to formalizirao, bili smo u kontaktu i sve je napravio sukladno našem dogovoru - kazao je Bernardić.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić kazao je da ga nije iznenadila odluka svog prethodnika Zorana Milanovića da mandat stavi u mirovanje tek od 1. ožujka, jer je to, naglasio je, sve dio njihovog ranijeg dogovora. - Svejedno je je li to 1. ožujak ili 27. veljače. Pustite čovjeka na miru. Još je u rujnu najavio da se povlači, sad je to formalizirao, bili smo u kontaktu i sve je napravio sukladno našem dogovoru i u tome zaista više nema problema – kazao je Bernardić.

Osvrnuo se i na medijske napise o Milanovićevom putu u Albaniju na račun stranke te objavu računa s tog puta.

Nema svađa u SDP-u

- Još prije dva mjeseca 24 Express poslao je službeni upit u SDP, tvrdeći da imaju te račune. Mislio sam da će se to prije objaviti, ne znam zašto nije. Što se tiče dokumenata, sasvim sigurno dolaskom novog poslovnog direktora i novog tajnika stranke su neke procedure sada puno jasnije nego što su bile, ali oni ne mogu odgovarati za ono što se prije dogodilo. Sve je u redu s time, tu je putni nalog, riječ je o službenom putu, posjetu albanskom premijeru i predsjedniku Socijalističke stranke i razgovoru o integracije regije u Europu. Sasvim normalna stvar, sasvim normalan put, sasvim normalni troškovi – naglasio je Bernardić.

Iako se mediji danima bave prozivkama među SDP-ovcima, Bernardić kaže da ne vidi nikakve svađe. - Vidim možda malo različita mišljenja, ali to je sasvim normalno za SDP, kao i uvijek, ali sada svima savjetujem da puno više energije i elana ulože u to da pomognemo našim ljudima za lokalne izbore. A što se tiče nezadovoljstva, sasvim sigurno je da ga uvijek ima, ali mislim da saborski zastupnici u Hrvatskoj nemaju s čime biti nezadovoljni, imaju solidna primanja, dobro mjesto za istupanja, solidnu vidljivost, sve one stvari koje mogu dati puno za njihov velik javni angažman – pojašnjava Bernardić.

Kome je interes u SDP-u da se obračunava s bivšim predsjednikom, upitan je Bernardić. - Mislim da je to na štetu cijelog SDP-a i mene koji sam danas u ulozi predsjednika. Vrijeme je da mediji puste čovjeka na miru, pošteno je najavio da odlazi iz politike i sada je to formalizirao. Poštujemo tu njegovu odluku – ustvrdio je Bernardić. Nije želio komentirati ekonomske smjernice koje je predstavila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović jer ih, kaže, još nije vidio. - Nisam ih vidio, ali trajalo je godinu i pol dana da ih donese, pa ako je toliko trajalo, sigurno je genijalno – ironičan je predsjednik SDP-a.

>>Bernardić: Pred SDP-om su lokalni izbori, Vlada Andreja Plenkovića ne zaslužuje voditi zemlju

>>Josipovićeva stranka organizirala tribinu, došao i Bernardić: 'Toleriranje radikalnog desničarenja je posebno opasno!'

Komentara 8

Avatar bokolo
bokolo
17:05 01.02.2017.

Znamo mi, imaju drugovi vaznijega posla

MV
Mijat vrdoljak
21:49 01.02.2017.

Gospodin Davor Bernandić moli medije i svekoliku Hrvatsku javnost da gospodina saborskog zastupnika Zorana Milanović ostave na miru. Po ovoj temi napisao sam već tri komentara i svi su bili prikazani a naknadno su izbrisani, nadam se da vam je ovaj po volji.

ST
Stefan1954
23:44 01.02.2017.

Bernardicu jel si ti njegov branitelj pa zato si toliko visoko na tabeli popularnosti ne moras svakoj flasi biti cep

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije