Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJELOMIČNO PRIHVATILI ŽALBU

Vrhovni sud smanjio kaznu zatvora Davidu Komšiću za 5 godina

David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
10.05.2019.
u 14:40

David Komšić ubio je Kristinu Krupljan (19) 22. veljače 2017. zadavši joj 88 uboda nožem

Vrhovni Sud djelomično je prihvatio žalbu optuženog Davida Komšića i njegovih roditelja protiv presude Županijskog suda u Zagrebu te je preinačio prvostupanjsku presudu i optuženika osudio na kaznu dugotrajnog zatvora od 25 godina za kazneno djela teškog ubojstva na okrutan način. David Komšić (21) ubio je Kristinu Krupljan (19) 22. veljače 2017. zadavši joj 88 uboda nožem. Nepravomoćno je osuđen na 30 godina zatvora.

"Vrhovni sud Republike Hrvatske je presudom broj Kžm 25/2018. od 21. ožujka 2019. djelomično prihvatio žalbu optuženog D. K. i njegovih roditelja protiv presude Županijskog suda u Zagrebu te je preinačio prvostupanjsku presudu i optuženika osudio na kaznu dugotrajnog zatvora 25 (dvadeset pet) godina za kazneno djela teškog ubojstva na okrutan način.

Kod izricanja ove kazne Vrhovni je sud Republike Hrvatske vodio računa u svim olakotnim i otegotnim okolnostima te ocijenio da olakotne okolnosti na strani optuženika nisu pravilno utvrđene niti dostatno vrednovane. Osim toga, neosnovano je uzeta u obzir osuda zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće jer je ona postala pravomoćna nakon počinjenja kaznenog djela za koje je sada proglašen krivim. Uz sve olakotne i otegotne okolnosti, odiozan zločin kojim je mlada djevojka izgubila život pateći pri umiranju više nego li druge žrtve u sličnim situacijama, sigurno zaslužuje oštru kaznu. Zato izrečena kazna dugotrajnog zatvora predstavlja primjerenu i nužnu kaznu koja može dostatno utjecati na optuženika, ali i na sve ostale građane da više ne čine kaznena djela te shvate da je njihovo činjenje pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno. Tako odmjerena kazna sadrži odgovarajuću količinu moralne osude za zlo koje je optuženik nanio, ne samo obitelji žrtve, nego i društvu u cjelini.

Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. O žalbi odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud", stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

Podsjetimo, zbog stravičnog ubojstva Kristine Krupljan, David Komšić je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, a žalbe na presudu uložili su i Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, Komšićev odvjetnik Veljko Miljević, roditelji Davida Komšića te David Komšić osobno. 

- Poštovani sude, s njom sam proveo pet najljepših godina svog života. Ne prođe ni dan da je se ne sjetim. Sjetim je se svakog jutra, svakog dana i svake večeri prije nego što idem spavati. Kad god čujem pjesmu koju smo voljeli ili se sjetim filma koji smo gledali zajedno, dao bih svoj život da vratim njen – riječi su kojima se David Komšić (21) videolinkom iz kaznionice u Lepoglavi obratio vijeću Vrhovnog suda koji je odlučio o žalbi na nepravomoćnu presudu za ubojstvo Kristine Krupljan (19) koju je Komšić ubio 22. veljače 2017. zadavši joj 88 uboda nožem.

David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora
1/6


 

Ključne riječi

Komentara 98

Avatar Optimyst
Optimyst
14:59 10.05.2019.

U prijevodu-za 10 godina je vani zbog uzornog vladanja ,ako ne i prije.Sramota od "pravosuđa".

AL
Alural
14:53 10.05.2019.

Neverovatno!!! Trebali su mu dognuti kaznu za 10 godina a ne smanjiti kaznu. Sudstvo u ovoj drzavi je katastrofa. Ubiti covjeka na takav nacin i za to dobiti takvu malu kaznu. Strasno!!! Ali mislim da ce i u ovom slucaju kad tad biti pravde. Komsic nije covjek on je zvjer koja nije zasluzila da zivi.

VA
vadis
15:00 10.05.2019.

Komsic je zasluzio smrtnu kaznu ili dozivotni zatvor. Za teski zlocin teska kazna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije