Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽIO GA ZA MITO

Vrhovni sud: Sessa nema namjeru odgovarati na apsurdne tvrdnje Zdravka Mamića

Zagreb: Konferencija za medije Državnog izbornog povjerenstva
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
16.03.2021.
u 17:56

"Spreman sam se staviti na dispoziciju državnom odvjetništvu i Uskoku kako bi dokazao da je Sessa kriminalac i da sam mu osobno donosio novac. Spreman sam surađivati u dokazivanju da je to kriminalac i otimač novca građanima, vrh hobotnice," poručio je Mamić iz Mostara

Vrhovni sud u utorak je priopćio da predsjednik tog suda Đuro Sessa nema namjeru odgovarati na "apsurdne i neistinite tvrdnje" osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića koji ga je prozvao za korupciju te nazvao kriminalcem i varalicom.

"Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske nema namjeru odgovarati ili komentirati ponovljene apsurdne i neistinite tvrdnje iznesene na konferenciji za medije u Mostaru", priopćio je Vrhovni sud nakon Mamićevih optužbi iznesenih dan nakon potvrđivanja presude za izvlačenje novca iz Dinama.

Ne iznoseći nikakve dokaze Mamić je u Mostaru izjavio da je odluka Vrhovnog suda sramotna, a za Sessu je kazao da je "kleptoman, kriminalac i varalica".

>> VIDEO Zdravko Mamić o sucima

"Spreman sam se staviti na dispoziciju državnom odvjetništvu i Uskoku kako bi dokazao da je Sessa kriminalac i da sam mu osobno donosio novac. Spreman sam surađivati u dokazivanju da je to kriminalac i otimač novca građanima, vrh hobotnice," poručio je.

Mamić je za mito optužio i suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića, suca Darka Krušlina, ali i suca Visokog prekršajnog suda u Zagrebu Nedjeljka Bobana.

Bivši čelnik Dinama pobjegao je u BiH, čiji je državljanin, sredinom 2018. uoči izricanja nepravomoćne presude osječkog suda za izvlačenje novca iz zagrebačkog nogometnog kluba koju je Vrhovni sud u ponedjeljak u većem dijelu potvrdio.

Najviši sud Mamiću je potvrdio kaznu od 6,5 godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena presuda na tri godine zatvora. Mamić je kazao i da će, "ako do toga dođe" kaznu služiti u BiH.

>> VIDEO Zdravko Mamić o svastici na Poljudu

Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Juro Martinović ranije je izjavio da ukoliko se odbjegli Mamić nakon pravomoćne presude ne vrati na izdržavanje zatvorske kazne, a BiH ga ne izruči, Ministarstvo pravosuđa može pokrenuti postupak da kaznu odsluži u susjednoj državi.

Komentara 24

Avatar jeremija1
jeremija1
18:14 16.03.2021.

U pogledu sudaca vjerujem Mamiću 1/1 !

ST
stefj
18:23 16.03.2021.

Ni ne mora odgovarati Mamiću... No ako je dotični dostavio snimke USKOKu, kao što je ustvrdio na presici, onda će valjda morati nekome odgovarati.

AS
astrazeneca
18:09 16.03.2021.

HRVATSKI SUCI SU OLIČENJE POŠTENJA I MORALA.POSEBNO ONAJ IZ OSIJEKA ČIJA ŽENA RADI U BOLNICI I KOJI JE ONKOLOŠKOM BOLESNIKU,PENZIĆU ZA PAR MJESECI ŠTO GA JE NJEGOVAO UZEO MILIJUNSKU IMOVINU..ILI OVI IZ KERUMOVE KONOBE.kako je meni jedan prijatelj govorio ,,ja mnogo toga ne vjerujem ali ovo vjerujem,,ovo mi i liči na kokošare i nabiguze poput sese i sudaca,da su tražili vino,pršut,možda kakvu kurvu,ulaznicu za kakvu tekmu... da bi kao donjeli presudu kakvu očekuje optuženik a u startu znali kakva će presuda bit....to je baš tipično hdz ovsko kokošarenje...ko i onaj varga.......veliki informatičar,stručnjak pa spao na to da mu netko plaća kupaonicu...dobro,naravno da je i mamić tu teška naivčina.on je od početka onog biznisa s igračima naivčina...da će netko nakon što ode u real ili gdje davat dio plaće..da ne bi.kad on ode moš mu ti soli na rep...mogo je on prije nego su modrić i ekipa otišli tražit da njihova obitelj pokloni mamićima stan,kuću,zemljište pa kad oni isplate mamića on će vratiti njima imovinu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije