Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražio odgodu

Slučaj Dinamo: Damir Vrbanović ide u zatvor krajem rujna?

Damir Vrbanović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
17.08.2021.
u 09:35

Odlučila je tako sutkinja izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda nakon što je Vrbanović u svibnju zatražio odgodu zbog zdravstvenih razloga.

Damir Vrbanović, koji je u aferi Dinamo pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, na izdržavanje kazne mora se javiti koncem rujna. Odlučila je tako sutkinja izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda nakon što je Vrbanović u svibnju zatražio odgodu zbog zdravstvenih razloga.

A ti zdravstveni razlozi su problemi s koljenom, koje mora operirati, za što je priložio i medicinsku dokumentaciju. Molba za odgodom mu je nakon pregleda te medicinske dokumentacije usvojena, a hoće li uistinu Vrbanović krajem rujna i ući u Remetinec, tek će se vidjeti. Jer praksa u sličnim situacijama do sada je pokazala da nakon operacije slijedi rehabilitacija, a osuđenici mahom tvrde da se ona ne može provesti unutar zatvorskog sustava, odnosno Bolnice za osobe lišene slobode.

Inače, u tom su postupku osuđeni i poreznik Milan Pernar i braća Zdravko i Zoran Mamić. Od njih četvorice na izdržavanju kazne samo je Pernar, dok su braća Mamić spas od hrvatskog pravosuđa potražila u BiH. Tamo se upravo raspravlja o najnovijem zahtjevu za njihovim izručenjem, koje je Hrvatska zatražila u slučaju podmićivanja sudaca Županijskog suda u Osijeku. Obrana i optužba usprotivili su se hrvatskom zahtjevu za izručenjem Zdravka Mamića, dok se o onom za izručenje Zorana Mamića još nije raspravljalo.

Video – Zoran Mamić u svibnju je priveden u Međugorju

Komentara 13

LI
Lipno11
10:03 17.08.2021.

Srusiti stadion i likvidirati Dinamo,onda bipojedinci bili zadovoljni.Sve sto valja i vrijedi u Europi trba sjebati jer nisu podobni.Mozda da Dinamo poklone Čermaku i Tedeskom bi bio mir.

SP
Spezzi
09:57 17.08.2021.

to samo ima u Hrvatskoj. političari zapale najveću tvornicu novca i nikome ništa. po tim pravilima danas bi Ronaldo, Messi, Modrić, Neymar i svi ostali velikani nogometa bili u zatvorima, jer su utajili porez. U normalnoj državi takve se maznee po džepu i nek dalje prave novac. Kod nas je netko iz politike stavio šapu na Dinamo i nogomet pa se zato događa ovaj cirkus.

PU
paul-umpe
10:11 17.08.2021.

zasto ne pisete gdje je Horvatincic jeli on u zatvoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije