Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA DINAMO

Svi vještaci zauzeti pa Vrbanović ostaje na slobodi

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
07.06.2021.
u 21:41

Damir Vrbanović osuđen je na tri godine zatvora, ali 13. V. tražio je odgodu izvršenja kazne iz zdravstvenih razloga

Damir Vrbanović, koji je u aferi Dinamo pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, još nije otišao na izdržavanje te kazne, a kada će, zasad se ne zna. Na izdržavanje kazne trebao se javiti 26. svibnja, no 13. svibnja zatražio je odgodu zbog bolesti. Sutkinja izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda njegovu je medicinsku dokumentaciju poslala na vještačenje kako bi se ustanovilo može li mu se zdravstvena pomoć pružiti u zatvorskom sustavu.

 

No, tu su nastali problemi jer je Medicinski fakultet u Zagrebu sudu odgovorio da ne mogu provesti traženo vještačenje jer su svi vještaci – zauzeti. Pa će sutkinja istrage morati naći nekoga tko će vještačiti Vrbanovićevu dokumentaciju, prije odluke o tome hoće li biti udovoljeno Vrbanovićevu zahtjevu za odgodom.

Problemi sa zdravljem jedan su od razloga za traženje odgode odlaska na izdržavanje kazne, a suci izvršenja kazne o tome odlučuju nakon što im se dostavi medicinska dokumentacija te nakon što se BOLS ili po potrebi druge zdravstvene ustanove očituju o tome može li se osuđeniku pružiti adekvatna zdravstvena skrb.

Vrbanović je zajedno s poreznikom Pernarom te braćom Mamićem pravomoćno osuđen za izvlačenja novca iz Dinama. Na izdržavanju kazne zasad je samo Milan Pernar, osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar YUKA1962
YUKA1962
22:33 07.06.2021.

Vještaci se pripremaju za odlazak na Europsko prvenstvo u Englesku!?

FA
fajlpz
07:24 08.06.2021.

Jake države i vještake moramo uvoziti a školujemo tone ekonomista i pravnika koji ničemu ne služe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije