Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IDE MU SE U ZATVOR

Vrbanović i peti put tražio odgodu odlaska na izdržavanje kazne

Damir Vrbanović
Davor Javorovic/PIXSELL
03.02.2022.
u 12:48

Vrbanović prema svojim tvrdnjama i medicinskoj dokumentaciji koju prilaže, ima problem s koljenom koje mora operirati pa rehabilitirati.

Na tri godine zatvora nepravomoćno je osuđen još u lipnju 2018. Presuda mu je postala pravomoćna u ožujku lani. Na izdržavanje kazne trebao se javiti dva mjeseca  kasnije. No iza rešetaka još nije završio jer je upravo zatražio novu, petu odgodu odlaska na izdržavanje kazne.

On je Damir Vrbanović, bivši izvršni dopredsjednik HNS-a, koji se  jedan od četvorice osuđenika za izvlačenje novca iz Dinama. A baš kao i braća Zoran i Zdravko Mamić, pravomoćnim presudama usprkos, ni on još nije u zatvoru.  Njih su dvojca u BiH,  gdje su pobjegli, a o četvorice upletenih u aferu Dinamo, na izdržavanu kazne je samo poreznik Milan Pernar.

Vrbanović prema svojim tvrdnjama i medicinskoj dokumentaciji koju prilaže, ima problem s koljenom koje mora operirati pa rehabilitirati. A to sve sporo ide, pa on traži odgodu za odgodom. Uz to je tijekom zadnje odgode koju je tražio imao  i COVID. Po zadnjem rješenju u Remetinec se morao javiti početkom veljače. No umjesto toga, on je zatražio novu tromjesečnu odgodu. Tvrdio  je da je koljeno operirao, no da mu je ono nakon operacije oticalo pa  nije mogao dovršiti rehabilitaciju. Sutkinja izvršenja kazne zatvora je njegovu medicinsku dokumentaciju, poslala na vještačenje. Nakon što se dokumentacija izvještači, odlučit će se hoće li biti udovoljeno Vrbanovićevom zahtjevu za novom odgodom ili ne.

Prvi se put na izdržavanje kazne morao javiti 26. svibnja lani. No to se nije dogodilo jer je on zbog problema s koljenom tražio odgodu, navodeći da u srpnju mora na operaciju pa mu odgoda odobrena. U srpnju je odlučeno da se Vrbanović, nakon što operira koljeno te prođe rehabilitaciju, u Remetinec mora javiti 27. rujna. Što se nije dogodilo jer je on 7. rujna ponovo zatražio odgodu odlaska na izdržavanje kazne.

U svojoj molbi, uz koju je priložio i medicinsku dokumentaciju, tada je naveo je da u srpnju operiran u Specijalnoj bolnici za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec, nakon čega je dobio upute da miruje, a trebao je obaviti i fizikalnu terapiju. Trebao je obaviti i kontrolne preglede, a nakon što ih je obavio, početkom rujna utvrđeno je, kako tvrde liječnici, da mu se stanje pogoršalo. Dobio je preporuku za nastavak terapije, ali i dogovor oko termina nove operacije. Nova operacija bila je zakazana za 5. listopada, pa je Vrbanović zatražio da mu se odlazak na izdržavanje kazne odgodi za šest mjeseci. No sutkinja izvršenja kazne zatvora, odgodu mu je dala do 5. studenog i to nakon što su njegovu medicinsku dokumentaciju pregledali liječnici iz Bolnice za osobe lišene slobode (BOLS). Zaključili su da se Vrbanoviću njegova kronična bolest znatno pogoršala te da ga se ne može zbrinuti unutar zatvorskog sustava. Nakon toga je iz istih razloga tražio i dobio još jednu odgodu do veljače ove godine, a sada je zatražio novu.

Vrbanović prema zakonu ima pravo tražiti odgode dok god mu je zdravstveno stanje takvo da se ne može liječiti unutra zatvorskog sustava, a to osim u slučaju osobito teške bolesti, može trajati najdulje tri godine.

Komentara 4

VK
vk52
13:56 03.02.2022.

To je slika koruptivnog pravosudja u nas,nije kriv on nego onaj koji mu dozvoli da to radi i triksa.Da je normalni smrtnik nebi mu dali tu sansu,i onda nam pleni prica o pravnoj drzavi da pravna samo za koga???????

Avatar volim fritule
volim fritule
16:37 03.02.2022.

al mu je Horvatinčić savjetnik,sve do jednom

GE
generacija57
14:26 03.02.2022.

Muljača Vrbanović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije