Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost za volanom

Rekorder koji je šokirao i policiju: Vozio kombi s čak pet promila alkohola u krvi

PU međimurska alkohol
Foto: PU međimurska
29.03.2017.
u 10:32

Protiv vozača, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, bit će podignut optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu

Policija je u međimurskom selu Domašincu kod vozača kombi vozila izmjerila čak pet promila alkohola u  krvi!  Tijekom nadzora cestovnog prometa, službenici Postaje prometne policije Čakovec u nedjelju su, 55 minuta nakon ponoći, u Ulici Vladimira Nazora zaustavili kombi Volkswagen LT 35, koprivničkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji vozač s područja općine Podturen. 

–  Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 4,90 promila, s time da je izmjerena vrijednost umanjena za 0,1 promila, odnosno za granicu dopuštene pogreške  mjerenja, te je uhićen na osnovi odredbi Prekršajnog zakona. Osim utvrđenog prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu, kao ni osobnu iskaznicu –  kažu u PU međimurskoj. Protiv vozača, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, bit će podignut optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu. 

– Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor, učinite to bez alkohola. Vaš je život predragocjen da biste ga izgubili zbog nekoliko „čašica  previše“. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik od prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola od 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za izazivanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila mogućnost  je 35 puta veća – kažu u PU međimurskoj.

> > Zagrepčanin pijan skrivio nesreću pa lagao policiji da mu je ukraden auto

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
11:17 29.03.2017.

5,00 - ma odlikaš svaka mu čast :))))

HA
Haringa
14:36 29.03.2017.

Kak je uopće živ.

GL
gloria
13:24 29.03.2017.

U kojem pravcu to sve ide uskoro če biti novi standard, policajci če imati testove koji če registrirati koliko krvi ima u alkoholu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije