Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u Blatu

Vozač koji je usmrtio djevojčicu pušten na slobodu. Odvjetnik: Nije bio pijan

Prometna nesreća na Karlovačkoj cesti
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
25.05.2019.
u 15:36

Vozač je u krvi imao 0,34 promila alkohola i vozio je neprilagođenom brzinom.

David K., 33-godišnjak koji je BMW-om krapinskih registarskih oznaka pregazio sedmogodišnju djevojčicu na obilježenom pješačkom prijelazu na Karlovačkoj cesti u Blatu, nakon salušanja pušten je iz pritvora.

Doveden je prvo na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, a na Županijskom sudu odbijen je zahtjev tužiteljstva za određivanjem istražnog zatvora, pa je pušten na slobodu, no privremeno mu je kao sigurnosna mjera oduzeta vozačka dozvola i mora se jednaput mjesečno javljati policiji.

Prometna nesreća na Karlovačkoj cesti
1/19

Izrazio je sućut obitelji djevojčice, a zbog stanja u kojem se nalazio nije mogao govoriti o detaljima nesreće.

- Na teret mu se stavlja nehajno prometno kazneno djelo sa smrtnom posljedicom, za što je propisana kazna od jedne do osam godina zatvora. Nije bio pod utjecajem alkohola, pa se za to ni ne tereti, a nije bio ni prekršajno, niti kazneno osuđivan, i to je razlog zašto mu nije određen istražni zutvor. Radi se o djelu u kojem se, ako je uzrok u vozaču, radi o nepažnji, a ne bezobzirnosti - rekao nam je njegov odvjetnik Rafael Krešić.

Policija je nakon nesreće objavila da je vozaču izmjereno 0,34 promila, no vađenjem krvi utvrđena je koncentracija od 0,0 promila. 

Za daljnji sudski postupak mjerodavan je nalaz analize krvi, koja je pokazala 0 promila, a ne koliko je vozač "napuhao" nakon nesreće, tumači odvjetnik. 

U policiji koja je najavila pojačani nadzor vozila i vozača podsjećaju da je vozač dužan približavati se pješačkom prijelazu brzinom s kojom može zaustaviti vozilo i propustiti pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Ako su pješaci djeca, vozač je dužan zaustaviti vozilo i propustiti ih i kad tek stupaju na pješački prijelaz.

- Brzina je vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, odnosno prvi od četiri glavne ubojice u prometu, uz vožnju pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje - kažu u policiji.

 

Komentara 13

Avatar Bojko
Bojko
15:08 25.05.2019.

Dok je jurio naseljenim mjestom nije mu bilo žao niti je mislio na posljedice, a to je ubojstvo... kakva sloboda... kakva sloboda sudac?! Dok ne počnemo na odgovarajući način kažnjvati...

LE
lebar
17:15 25.05.2019.

ako jurite neprilagodenom brzinom i usmrtite nekoga to je ubojstvo sa predumisljajem i za to postoji kazna bez olakotnih okolnosti i basta

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
17:14 25.05.2019.

Po Zagrebu ovakvih divljaka ima jako puno. Još će puno djevojčica i dječaka stradati odnovih ubojica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije