Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
65. obljetnica uspješnog rada

Vodnikova – najstarija škola u Europskoj uniji i prva priznata škola u Hrvatskoj

Vodnikova
Foto: Promo
1/15
06.09.2017.
u 09:03

Učenje stranih jezika u Vodnikovoj oduvijek je bilo, a i danas je, vrlo ugodno i zabavno, u atmosferi koja neizbježno rezultira prekrasnim prijateljstvima, a često i cjeloživotnim ljubavima.

Vodnikova ove godine slavi 65. obljetnicu uspješnog rada. Davne 1952. bila je to prva škola na svijetu u kojoj se strane jezike učilo po tada novoj metodi – audio-vizualnoj – koja je osmišljena u Hrvatskoj i koja je korjenito promijenila i unaprijedila učenje stranih jezika.

Vodnikova je i prva priznata škola stranih jezika u Hrvatskoj, s programima za svih 6 stupnjeva Vijeća Europe (CEF), s priznatim svjedodžbama s pravom upisa u e-radnu knjižicu, i to za 7 stranih jezika: engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski, ruski i hrvatski (naravno, za strance).

Učenje stranih jezika u Vodnikovoj oduvijek je bilo, a i danas je, vrlo ugodno i zabavno, u atmosferi koja neizbježno rezultira prekrasnim prijateljstvima, a često i životnim ljubavima.

Uspjeh učenja jamče naši vrsni profesori, listom nositelji diplome profesora ili magistra stranih jezika koje predaju, sudionici mnogih stručnih seminara u Hrvatskoj i diljem Europe (jer škola koja ne ulaže u svoje profesore ne može imati vrsne profesore), mentori budućim kolegama (studentima stranih jezika Filozofskog fakulteta, koji u našoj školi stječu praktična znanja i polažu praktični dio ispita iz kolegija „Metodika nastave stranih jezika“), autori mnogih udžbenika i specijaliziranih („krojenih“) tečajeva (medicina, pravo, financije, managmenet itd.).

Foto: Promo

Jedna od specijalnosti Vodnikove jest mentorstvo. To znači da svaki naš novozaposleni profesor oko dvije godine radi pod budnim okom (mentorstvom) iskusnog profesora kako bi što prije i bolje usvojio i u nastavi počeo primjenjivati sva dostignuća s područja metodike nastave stranih jezika.

Škola u Vodnikovoj prva je škola na svijetu (možda i jedina) koja je projektirana i sagrađena u svrhu učenja stranih jezika, s malim učionicama opremljenim svim suvremenim nastavnim pomagalima.

Nema uspješnog učenja stranih jezika bez komuniciranja. Zato je naša nastava osmišljena tako da polaznici što više, a često i neprestano, komuniciraju, a naša je zadaća polaznike osloboditi za komunikaciju i naučiti ih da svladaju sve četiri vještine – čitanje, pisanje, govornu produkciju i govornu interakciju – i počnu komunicirati s lakoćom.

Želimo još istaknuti da su Hrvati, kao i pripadnici mnogih drugih slavenskih naroda, posebno nadareni za učenje stranih jezika. Zato je, bez obzira na dob polaznika, bojazan od učenja stranih jezika doista izlišna. Nastava s dobrim profesorom uklanja svaku bojazan, a polaznici ostaju iznenađeni lakoćom usvajanja stranoga jezika.

Osim u Vodnikovoj 12, naša škola već desetljećima izvodi nastavu u tvrtkama i ustanovama u Zagrebu i okolici.

Osobe koje znaju neki strani jezik i žele steći priznatu svjedodžbu, ne moraju polaziti nastavu. Mogu u Vodnikovoj položiti ispit za svoj stupanj znanja i tako steći priznatu svjedodžbu. Termini takvih ispita, kao i sve ostale informacije, nalaze se na našoj web stranici: www.vodnikova.hr

Foto: Promo

U tijeku su upisi, radnim danom od 8 do 20, subotom od 9 do 13 sati. Kandidati s predznanjem upisuju se slijedom testiranja, koje se sastoji od pismenog (testa) i usmenog dijela. Test mogu riješiti na našoj web stranici: www.vodnikova.hr; Online testiranje, i istodobno odabrati datum polaganja usmenoga dijela, te se potom upisati u njima odgovarajući modul učenja, pritom odabirući termin nastave koji im odgovara. Testiranje je besplatno.

Nastava počinje između 18. i 25. rujna, ovisno o popunjenosti grupa/obrazovnih skupina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije