Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKONOMSKE PROGNOZE

Objavljeno kada se očekuje puni oporavak njemačkog gospodarstva

Cabinet meeting
Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL
1/2
14.10.2020.
u 16:02

U 2021. najveće europsko gospodarstvo porast će 4,7 posto i normalizirati se 2022., uz procijenjenu stopu rasta od 2,7 posto, prognozirali su danas instituti

Njemačko gospodarstvo neće se normalizirati do kraja 2022. godine, izvijestili su u srijedu vodeći ekonomski instituti, prognoziravši u ovoj godini dublji pad nego u proljetnim procjenama.

Bruto domaći proizvod (BDP) past će ove godine 5,4 posto, procjenjuju instituti. U travnju BDP se prema njihovim prognozama trebao smanjiti 4,2 posto.

Njemački institut za ekonomska istraživanja (DIW), Institut za ekonomska istraživanja Ifo, Institut za svjetsku ekonomiju Kiel (IfW), Institut za ekonomska istraživanja Halle i Institut za ekonomska istraživanja RWI Leibniz objavljuju ekonomske prognoze dva puta godišnje.

Vladini ekonomisti izračunali su u najnovijoj prognozi da bi se BDP ove godine trebao smanjiti 5,8 posto. U 2021. najveće europsko gospodarstvo porast će 4,7 posto i normalizirati se 2022., uz procijenjenu stopu rasta od 2,7 posto, prognozirali su danas instituti.

Gospodarski oporavak u Njemačkoj koče sektori koji se oslanjaju na mali razmak među ljudima, poput restorana, turizma, događanja i zrakoplovstva a njih je pandemija najteže pogodila, istaknuo je šef IfW-a Stefan Kooths.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Siniša je autor prve hrvatske kamperice: Izvozimo je u Njemačku

Ključne riječi

Komentara 5

AA
aabbcc
18:52 14.10.2020.

Na cemu Njemci temelje oporavak gospodarstva kada im je tehnologija na nivou proizvodnje drvenih televizora a oni na istoku mogu proizvoditi foto aparate sa filmovima za slikanje.

Avatar Gordon
Gordon
18:15 14.10.2020.

Nikada

GE
genadij
19:37 14.10.2020.

Nema oporavka - dajteshvatite: Korona kult ne misli stati, naprotiv idu u totalitarizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije