Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasnik zanemarenih konja:

'Ne dam konje za badava, cijena jednog je od 5000 kuna pa na dalje'

konj
Foto: Prijatelji životinja
30.03.2017.
u 15:15

Nakon što su u javnost izašle fotografije izmučenih i izgladnjelih konja s bivšeg Hipodroma u Oroslavju vlasnik Josip Tuđa kaže da ih neće udomiti

Ne dam konje badava na udomljavanje. Laž je to što piše po novinama da sam izjavio da su bezvrijedni. Ali, ako ih želite kupiti, nazovite me, dođite, pa ćemo se dogovoriti. Samo ne sad, nego za dva – tri tjedna, kad od Veterinarske inspekcije dobijem papire da ih mogu prodati. Cijena jednog konja vam je od pet tisuća kuna na dalje. To vam je za takve konje jeftino – skoro badava – rekao je vlasnik 30-ak zanemarenih, izmučenih i izgladnjelih konja s bivšeg Hipodroma u Oroslavju Josip Tuđa nakon što je u ujavnost izašla priča o njegovim konjima, piše Zagorje International

Veterinarska inspekcija pregledom triju kobila utvrdila je da te kobile nisu timarene, ali da nisu zlostavljane, nemaju rana, no ipak će ga prijaviti jer su mu tri konja uginula zbog nepružanja pomoći. 

Luka Oman, predsjednik udruge “Prijatelji životinja” kaže kako su fotografije koje su izašle u javnost sasvim dovoljne da se ustanovi da je jedino dugoročno rješenje oduzimanje životinja od strane nadležnih institucija, ili brže i pravednije rješenje – udomljavanje od strane skrbnika.

Cijeli članak pročitajte ovdje

>>Prekršajno prijavljen jer su njegovi konji bez nadzora kaskali cestom

Komentara 5

JP
josip.pivar11
16:01 30.03.2017.

Po izgledu to su bivši konji i vlasnika treba kazniti zbog zlostavljanja životinja. Gdje ste zaštitnici životinja... ili to vrijedi samo za mačke i peseke.

Avatar eti
eti
16:32 30.03.2017.

Treba njega dobro lupiti po džepu, za svakog konja mu uzeti po pet somova pa na više, konje mu oduzeti i oduzeti mu doživotno dozvolu za rad sa životinjama.

OB
ObrenM
17:06 30.03.2017.

Nitko ne spominje Jakovinu koji mu je dao poticaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije