Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerovali ili ne

Vlasnik Izgradnje i hotela Marina podržava štrajk svojih radnika

klokocki
kristina štedul fabac/pixsell
30.06.2011.
u 13:35

- Sve što sam do sada pokušavao u borbi protiv sustava koji me oštetio nije donijelo rezultat. Možda je ovo jedini način, poručio je Klokočki

Tridesetak djelatnika tvrtke Izgradnja d.o.o. u Ogulinu i zaposlenika hotela Marina u Selcu najavili su štrajk za sljedeći tjedan ukoliko se s “poslodavcem ne uspiju dogovoriti o isplati plaća”. No, njihov poslodavac, Ivan Klokočki, podržava svoje djelatnike u toj nakani. Tvrdi, to je možda jedini način da država riješi problem njegove tvrtke.

 Osam godina bitke

 – Moji zaposlenici formalno štrajkaju protiv mene, ali znaju da živimo od svog rada, da smo radili u skladu sa zakonima i da su “autori” u Ministarstvu financija. Već osam godina dostavljam dokaze da oni, odnosno karlovačka Porezna uprava, protuzakonito od nas naplaćuju nepostojeći dug. Račun tvrtke je u blokadi, onemogućili su prodaju nekretnina sagrađenih za tržište u Ogulinu, a samo zato da se njihovom prodajom ne bi mogli osloboditi nezakonito nametnutog poreznih obveza. Izgubili smo licence za posao, a sav prihod koji i sjedne na račun, čak i plaće i doprinose za djelatnike, uzima Porezna uprava – objašnjava. Klokočki je prije spora zapošljavao oko 150 djelatnika, bavio se građenjem i hotelijerstvom, a hotel Marin prvi je moderno uređen i digitaliziran hotel na Jadranu. Sada ima trećinu radnika, a plaća im kasni pola godine. Sve je, zapravo, počelo, kako smo već pisali, kada mu je nakon prodaje apartmana u Selcu i nakon što je plaćen porez koji je odredila Porezna uprava u Crikvenici, karlovački ured Porezne uprave ponovo neovlašten obračunavao porez koji je već prije tri godine bio, po rješenjima, plaćen. Od tada je dokazao da je njihov nalaz protuzakonit, da su ga tada oštetili za 2,6 milijuna kuna, do danas su mu naplatili više od 5 milijuna, a namjeravaju mu uzeti još nekoliko milijuna zbog “kamata”. Inspektori su u nadzoru krivotvorili stotine dokumenata.

USKOK  istražuje slučaj

Da je u pravu, dokazuje nekoliko nalaza neovisnih financijskih vještaka, ali i USKOK-a koji istražuje slučaj.

– U nalazu vještaka Županijskog suda u Karlovcu stoji da je u poreznom postupku karlovačke PU PDV u cijelosti nepravilno obračunat, a porez na dobit u 95 posto nalaza. Dobio sam i presudu Upravnog suda, ali po njoj Ministarstvo financija, protivno zakonu, nije postupilo. Svi su upoznati, od premijerke, ministra Šukera, sada ministrice Dalić, ministarstva pravosuđa, gospodarstva, turizma, Županije, DORH-a, Krim-policije, Gospodarske komore, ali pomoći nema – kaže Klokočki.

Ključne riječi

Komentara 1

KL
klek88
01:46 05.07.2011.

Sjećaš se dragi gospodile kad se nekog pred neko vrijeme gazio i slao svoje tekliće sad kukaš zadesilo te zlo a znaš zašto sve se vraća sve se plaća dobro sa dobrim zlo sa zlom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije