Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prljavi parkovi

Vlasnicima koji ne čiste za svojim psima kazna od tisuću kuna

Opatija
Goran Kovačić/PIXSELL
06.03.2014.
u 16:10

Komplimente na račun Opatije zasjenile su brojne primjedbe koje se odnose upravo na nečistoću obalne šetnice, parkova, dječjih igrališta i to isključivo zbog toga što vlasnici ne čiste za svojim psima.

Iz opatijske gradske uprave dosad su više puta apelirali na vlasnike kućnih ljubimaca da počiste njihov izmet s javnih površina, a u posljednje vrijeme, kažu, komplimente na račun Opatije zasjenile su brojne primjedbe koje se odnose upravo na nečistoću obalne šetnice, parkova, dječjih igrališta i to isključivo zbog toga što vlasnici ne čiste za svojim psima.

Postavili su lani i kutije s vrećicama na šetnicu, organizirane su i akcije i predavanja kako bi se javnost dodatno senzibilizirala oko potrebe držanja razine čistoće u gradu koji živi od turizma, no rezultati su poražavajući. Iako se sve vlasnike kućnih ljubimaca ne može prozivati da su neodgovorni, jer čiste za svojim ljubimcima, očito je da su u Opatiji brojniji oni koji to ne čine.

Iz gradske uprave podsjećaju ih da takvim ponašanjem krše odluku koja regulira držanje kućnih ljubimaca i da im zbog toga prijeti kazna od tisuću kuna. Najavljuju i skoru kontrolu, patroliranje komunalnih redara na najproblematičnijim mjestima, obalnoj šetnici, u parku Angiolina i dječjim igralištima, i upozoravaju neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca da neće biti milosti - ako ih zateknu da nisu počistili za svojim ljubimcem bit će novčano kažnjeni.  

>>Nadogradnja kata na hotelu Kvarner: 'To je primjer političkog klijentelizma'

Komentara 1

ME
Meter
16:25 06.03.2014.

A tek da vidite kako to sa psima (i vlasnicima) izgleda na Jarunu! Pseća uneređena republika... Uz ponosne vlasnike i security Bilić-Erić, zaposlenike itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije