Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada pesimizam

Vladu podupire samo 24 posto građana Hrvatske

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
26.12.2013.
u 19:37

Čak 74 posto ispitanika smatra da zemlja ide u lošem smjeru, samo 18 posto misli da idemo u dobrom pravcu, dok njih osam posto to ne zna.

Birači očito nisu zadovoljni radom Vlade Zorana Milanovića u prve dvije godine mandata jer, prema istraživanju Crobarometar koje provodi agencija Ipsos Puls a objavljuje Dnevnik Nove TV, trenutačno samo 24 posto ispitanika kaže da podupire Vladinu politiku. Vladu ne podupire čak 69 posto ispitanika, dok njih sedam posto nema jasan stav.

Čak 74 posto ispitanika smatra da zemlja ide u lošem smjeru, samo 18 posto misli da idemo u dobrom pravcu, dok njih osam posto to ne zna.

U posljednjih mjesec dana pao je i osobni rejting premijera Milanovića. Sada samo trećina ispitanih ima pozitivno mišljenje o njemu, dok je za dvije trećine Milanović negativac. To je najslabija potpora koju ima od dolaska na vlast. No, šef oporbe Tomislav Karamarko puno je nepopularniji. Pozitivnim ga ocjenjuje samo 16 posto ispitanika. Najpopularniji političar, premda s laganim padom rejtinga, i dalje je predsjednik Ivo Josipović s potporom od visokih 74 posto.

SDP drugu godinu na vlasti završava s potporom od 24 posto ispitanika, a HDZ se već mjesecima drži na 20 posto. Hrvatski laburisti 2013. godinu završavaju s potporom od 10 posto, HNS je na četiri posto, a istim rejtingom godinu završava i HDSSB.

HSP A. Starčević uživa podršku 3,3 posto ispitanika, HSS je na 2,7 posto, a HSLS i HSP drže rejting od mršavih 2,2 posto.

>> Vlada tvrdi da se brine za radnike, brine li se i za onih 363.000 s burze?

Komentara 64

ĆA
ćaćaća
19:52 26.12.2013.

ma bitno da mi gledamo na hrt.u filmove u glavnim ulogama s radom šerbedžijom i mirom furlan ...možda oni koji podupiru vladu vole takve filmove pa im radman ispunjava želje ...

DE
denis12345
19:54 26.12.2013.

Već dugo dugo vremena nisam sreo i razgovarao s osobom koja podržava ovu vladu. Baš svi koji su glasali za njih su promijenili mišljenje.

C5
c54t21q2
20:07 26.12.2013.

24 %???????????????????? Ajde ne j...te narod u zdrav mozak! Upravo sam na Bozicnom feriju u Hrvatskoj i mogu vam glavom garantirati da milanovica,linica i kukuriku vladu uopce ne podrzava ni 10 % .Podrzavaju ih oni koji su u rodbinskoj veziezi sa lokalnim sdpeovcima i sl a sirotinja kojojoj je prije izbora obecavan "zivot dostojna covjeka" i sl ...grize nokte i ceka nove prijevremene izbore pa da ih metlom makne sa mjesta na kojem su ...slucajno...uz pomoc krim-medija dosli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije