Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministri Bačić i Erlić u Zadru

Vlada pomaže za nacionalni kamp, Dukić: 'Milanović je zaustavljao Gaženicu'

Zadar: Gradonačelnik Branko Dukić održao konferenciju na temu Proračuna s nužnim rashodima i izdacima
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
19.02.2024.
u 11:53

Ministar Bačić gradonačelniku je na daljnje raspolaganje uručio i predmete državne imovine o kojima će dalje odlučivati Grad Zada

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i ministar regionalnog razvoja i fondova europske unije Šime Erlić, u Zadru su održali sastanak na temu raspolaganja državnom imovinom temeljem novog Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske. Ministar Bačić gradonačelniku je na daljnje raspolaganje uručio i predmete državne imovine o kojima će dalje odlučivati Grad Zadar.

- Odluke o prepuštanju državnih nekretnina u vlasništvu države Zadru su bile teme razgovora. Razgovarali smo o planu uređenja Ravnica i dodjeljivanja nekretnine kod Barutane u Zadru za nogometni nacionalni kamp i preuzeli smo to na rješavanje. Razgovarali smo i o nastavku izgradnje stanova POS-a, te o dodjeljivanju dijela stanova mladim obiteljima u najam s mogućnošću kasnijeg otkupa, ali i o zadarskom projektu izgradnje obiteljskih kuća. Umjesto dosad jedne državne uprave za upravljanje nekretninama sada će se sve moći odvijati u lokalnim jedinicama i tako će sve biti ažurnije i brže. Odsada će se i sredstva uprihođena od državne imovine dijeliti po sistemu 60 posto država, 20 posto općina 20 posto županije - rekao je potpredsjednik Vlade Branko Bačić ističući kako je ovo primjer dobre decentralizacije

POVEZANI ČLANCI:

- Gradovi odlučuju o sredstvima i svaki grad može dobiti svoju Itu grad, i gradovi postaju motori razvoja. Zadru je sada omogućeno dodatnih 43 milijuna eura čime će postati još razvijeniji grad i pokrenut će novi investicijski ciklus u Zadru. Situacija oko proračuna nije dobra za Zadar i to onemogućava razvojno planiranje i nadam se da ce se proračun odblokirati. Danas smo novih 691.000 eura tehničke pomoći smo dodijelili - rekao je Šime Erlić ministar regionalnog razvoja i fondova europske unije. - Ova Vlada jača pozicije lokalne samouprave i vodi državu u pravom smjeru, a kada je premijer bio Zoran Milanović zaustavljala se luka Gaženica i niz projekata u Zadru- rekao je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

VIDEO Novi prosvjed poljoprivrednika: Traktorima izašli na ceste kraj Čakovca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije