Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Gugo:

Vlada oprašta glavnicu duga, ali ne i kamate

Ante Gugo
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
16.01.2015.
u 07:00

Koordinator udruge “Blokirani” tvrdi da Vlada mjerom o jednokratnom oprostu dugova socijalno ugroženim građanima samo pokušava “popeglati” svoj imidž

Vladina mjera jednokratnog oprosta dugova socijalno ugroženim građanima zapravo je samo kozmetička jer Vlada njome pokušava u izbornoj godini “popeglati” svoj imidž socijalno neosjetljive Vlade. Naime, ova mjera ne rješava ništa jer ona prašta samo glavnicu duga, ali ne i kamate. Mi u udruzi imamo primjere da su ljudima računi blokirani i zbog duga od pet lipa. Dakle, ako je glavnica riješena, ali postoji dug za kamatu, dug i dalje ostaje, što znači da, unatoč i ovoj Vladinoj mjeri, ostaje i blokada računa i čovjek ne može ništa – kazao nam je koordinator udruge “Blokirani” Ante Gugo dodajući kako se već iz ovoga što je rekao vidi da ova Vladina mjera nije nastala kao rezultat ozbiljnih i promišljenih analiza, već kao posljedica obične želje da se nešto napravi u izbornoj godini što bi kod birača ostavilo dobar dojam.

– Blokirani su načelno protiv opraštanja dugova. Mi samo tražimo da se ljudima omogući dostojanstveno otplaćivanje njihovih dugova – reče Gugo.

Na pitanje kolikom će broju članova udruge “Blokirani” ova Vladina mjera ipak donekle pomoći, uzvratio je kako to ne može ni predvidjeti jer udruga nema podatke o visini i strukturi dugova svojih članova, kao ni o njihovu socijalnom statusu. – K tome, ova Vladina jednokratna mjera nema do kraja razrađene parametre što se točno oprašta. Jedino je rečeno da će svaki građanin moći doći sa svojim OIB-om u Finu i vidjeti je li on na popisu za oprost duga ili nije – objasnio je predstavnik “Blokiranih”.

>>Opačić: Teško je ulaziti u to zbog čega su ljudi blokirani

>>Vlada oprašta dugove najsiromašnijima

Komentara 15

Avatar Neron
Neron
09:19 16.01.2015.

Ako je to tako, onda je Vlada učinila uslugu krupnom kapitalu.

MA
majusko
08:38 16.01.2015.

Dobro onda ti nemoj uzeti tih 20000 kn i sve rijeseno.

HR
H.R.T.99
11:24 16.01.2015.

Na pitanje dali slijedi blokada zbog duga od 1.500 kuna Gda Opacic je ogovorila negativno (TV snimka). Udruga Blokirani tvrdi suprotno. Netko očito ne govori istinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije