Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNAD OLTARA

Vjernici nezadovoljni slikom Majke Božje u trapericama i dolčeviti, svećenik: Htjeli su moderniju crkvu

Altarbild im Sauerland
Foto: Rolf Vennenbernd/DPA/PIXSELL
1/2
04.06.2021.
u 16:34

Kako bi i opravdao ovu sliku, svećenik je umjetnika i pozvao u crkvu kako bi objasnio njeno značenje

Župljani crkve svetog Klementa u njemačkom Drolshagenu ne prestaju izražavati svoje nezadovoljstvo umjetničkim djelom koje je umjetnik Thomas Jessen postavio iznad oltara. Iako je svećenik sliku Majke Božje u trapericama i dolčeviti vidio kao 'modernizaciju' crkve, vjernici se s tim baš i ne slažu. 

- Ovdje se nešto moderno ne uklapa i nema nikakve veze s crkvom. Sumnjam da ću se naviknuti, kazala je vjernica Rita za Fenix Magazin. 

Naime, slika prikazuje Marijino uznesenje, a osim što je odjevena u suvremenijoj varijanti, Marija stoji na ljestvama, a iza nje je sveta Veronika te ispred nje nevjerni apostol Toma kojemu ona daje pojas kao dokaz svog uzdizanja na nebo

Das neue Altarbild des Künstlers Thomas Jessen hängt in der St.-Clemens-Kirche über dem Altar. Die Gottesmutter trägt Jeans und Rollkragenpullover statt Heiligenschein: Das neue Altarbild in einer Kirche im Sauerland bricht mit Sehgewohnheiten und sorgt für reichlich Gesprächsstoff. (zu dpa "Jeans statt Heiligenschein: Zeitgenössisches Altarbild im Sauerland") /DPA/PIXSELL
Foto: Rolf Vennenbernd/DPA/PIXSELL

- Umjetnik je prikazao Marijino Uznesenje u modernoj verziji. Stalno traže da Katolička crkva postane modernija. Sad smo to učinili. Maria nije trčala uokolo po Nazaretu s krunom na glavi. Uvijek je bila normalna žena iz naroda, kazao je svećenik te crkve Markus Leber kojemu stalno stižu Whatsapp poruke vjernika. 

-  Jednu noć nisam mogao dobro spavati jer sam se pomalo bojao, priča svećenik, no ne planira maknuti umjetninu. 

Kako bi i opravdao ovu sliku, svećenik je umjetnika i pozvao u crkvu kako bi objasnio njeno značenje, a crkva, govori svećenik, nikad nije bila posjećenija nego posljednjih dana. 

 

VIDEO Tomislav Tomašević preuzeo dužnost gradonačelnika

Ključne riječi

Komentara 10

KU
kuramela
16:53 04.06.2021.

Haha, kaže svećenik ,,oni traže da crkva bude modernija,, a on kao Božji sluga pristaje i prilagođava crkvu ''vjernicima''Prilagodi je ti Gospodinu, a tko želi neku modernu crkvu neka je gradi i osniva po svojoj volji pa može vjerovati u što god želi.

Avatar Malazan
Malazan
17:08 04.06.2021.

Nije sve što je moderno, automatski dobro. Izgubili ste se u vremenu i prostoru.

SN
sasa.novak.58
17:12 04.06.2021.

Zašto ne objavite sliku dovoljno veliku da se vidi? Nije valjda da se bojite?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije