Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevoz

Vikendom se mora pješačiti do bolnice, autobusi više ne voze!

'                               '
''
16.11.2010.
u 15:50

Do bolnice se može samo autobusom, krenete li autom ili vlakom, morat ćete pješačiti uzbrdo od parkirališta ili čak od željezničke postaje

Krenete li u Opću bolnicu Zabok na Bračku autom ili vlakom, u oba slučaja dio puta ipak ćete morati pješačiti – ili uzbrdo od parkirališta u podnožju ili čak od željezničkih postaja Bračak ili Hum Lug. Zbog toga je objeručke prihvaćena ideja da se uvede izravna autobusna linija Zabok – Bračak jer autobusi mogu do same zgrade bolnice, a vozni red prilagođen je potrebama zaposlenika, pacijenata i posjetiteljima.

No nedavno nam se javila čitateljica iz Zaboka nezadovoljna što autobusi na Bračak ne voze subotom i nedjeljom.

Nema putnika

– Ni tijekom tjedna nema putnika, a kamoli vikendom. Subotom i nedjeljom nema putnika, autobusi su prazni i u jednom i u drugom smjeru. Izdržat ću još dok mi traje koncesija, a onda ćemo vidjeti, jer ja se sigurno više neću javiti na natječaj – rekao nam je Ivan Erdelja, koncesionar prijevoza kojega smo zatekli za upravljačem njegova autobusa na kolodvoru u Zaboku.

Koncesionaru je problem i cijena. Karta stoji sedam kuna. Ni puno, ni malo, ali vjerujemo da to nije razlog što su autobusi prazni. One koji krenu taksijem, vožnja će stajati 40 kuna.

I taksiji ne voze

– Unatoč tomu što autobusi ne voze vikendom, mi nemamo više putnika. Češće nas u tjednu netko zatraži da ga odvezemo, i to zato što ima ugovoren pregled u bolnici, a baš u tom trenutku nema busa. Naša je cijena fiksna, 40 kuna, bez obzira na broj putnika u taksiju. Najčešće ne naplatim ni čekanje ni povratak, a siromašnije odvezem i badava, neke i na dug, jer vremena su teška. Danas još nitko nije sjeo u moj auto – kaže Nikola Tatović Luto, zabočki taxi br. 2.

Nekada je autobusna linija za Bedekovčinu bila jedna od najfrekventnijih, odmah nakon one za Krapinske Toplice. Danas Presečki bus nema nijedan polazak prema Bedekovčini, osim linije preko Križanjča u 14.15 i 19.10 sati, tako da one ne prolaze pokraj bolnice.

Prema tomu, moglo bi se očekivati da će u sljedećim natječajima Grad Zabok morati subvencionirati prijevoznike umjesto da naplati izdavanje koncesije za gradsku liniju Zabok – Bračak.

Sadašnja koncesija trenutačnom koncesionaru istječe za pet mjeseci, 21. travnja iduće godine.

Komentara 3

RB
Rastu Brojke
11:42 17.11.2010.

Svi prilazi ovoj bolnici su u onoj stvari (k...)! Mozda zdravom covjeku nije problem pjesaciti 200-300 metara od parkiralista koje je ISPOD bolnice pa se treba verati stubama ili poprijeke po travi uzbrdo, no za bolesnika je to i te kakav problem. Ali zasto bi arhitekt i oni koji su to odobravali, razmisljali o tome !?

WI
wiktorija
22:35 17.11.2010.

ma pristup bolnici je grozan ,spustiš dušu dok se popneš gore....a što se tiće prijevoza autobusom katastrofa autobus koji je mene danas od bolnice do Zaboka vozio izgleda ko iz onog starog srpskog filma\" ko to tamo peva\"sve u svemu grozno onaj ko nema prijevoz ima nočnu moru kako i kad doć i otić iz bolnice..............

Avatar Aahz
Aahz
20:21 18.11.2010.

A u ZG-u ljudima nije problem na Rebro pješice kad su busevi puni ko šipak koštica? Ili do Vinogradske od Zapadnog? Kaj bi da autobusi voze od kućnog praga direktno doktoru u ordinaciju? Pa i stara bolnica je bila naa brijegu koji je isto takav pa nikom nije bil problem doći do nje. I niko se nije bunil zbog toga. Bog da imamo bolnicu pa se nemora za svaki drek u ZG.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije