Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE PROVOCIRAM'

Vidović Krišto i dalje po svome: 'Želim čuti zašto treba nositi maske'

Na prvoj sjednici Sabora zastupnici se pridržavaju mjera
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.07.2020.
u 21:15

"Ne želim izazivati, to mi nije ideja. Ali ne volim kad netko vrijeđa zdrav razum. I sad kad sam zastupnica, ne govorim samo u svoje ime. Imam niz pitanja državljana koji kažu da pitam", rekla je i ponovila da neće glasati za povjerenja Vladi.

Zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto ovih je dana privukla pozornost brojnih građana i medija, ali i zastupnika jer odbija nositi masku u Saboru. 

"Program Plenkovića je irelevantan jer je vlada sastavljena protustavno. Sadašnji sastav Ustavnog suda je završio na Europskom sudu za ljudska prava jer je po svemu sueći, njih 10 od 13 protuustavno izabrano. Ja imam osjećaj da mi u Hrvatskoj više nemamo nijednu instituciju kojoj se možemo obratiti", rekla je Vidović Krišto osvrnuvši se na odluku Ustavnog suda prema kojoj su izbori provedeni legitimno.

Ponovila je kako su 11. i 12. izborna jedinica protuustavne jer Ustav jamči jednakost svim državljanima, piše portal Dnevnik.hr.

Dodala je kako je sastav nove vlade gotovo identičan prethodnoj, a niz ministara je, kako kaže, opterećen aferama "koje je nepodnošljivo gledati".

"Govoriti o programu je kao ona baba se češlja, a selo gori", kazala je. Smatra da ju nitko ne može opružiti za toleranciju jer samo upozorava u neustavnost izbora. Na pitanje zašto je onda u Saboru, odgovorila je: "Upravo zato. Pa ne bih nikad ušla u politiku da se sve ne raspada. Više ne znamo kojoj instituciji se čovjek može obratiti".

Na pitanje zašto odbija nositi masku u sabornici kazala je kako joj nije ni najmanja namjera provocirati.

"To su preporuke. Predsjedavajućeg sam pitala zašto ju moramo nositi, nije mi znao odgovoriti. Markotić je jedan od stručnjaka u mainstream medijima, ali ima niz epidemiologa koji govore suprotno. Nisam kompetentna, ali sam oprezna s nečim što kaže samo dvoje ljudi. Želim čuti zašto treba nositi maske. Predložila sam da glasamo o tome" rekla je. 

Dodala je da i inače marame nosi te da ju je stavila preko lica kako ne bi ispalo da provocira. 

"Ne želim izazivati, to mi nije ideja. Ali ne volim kad netko vrijeđa zdrav razum. I sad kad sam zastupnica, ne govorim samo u svoje ime. Imam niz pitanja državljana koji kažu da pitam", rekla je i ponovila da neće glasati za povjerenja Vladi. 

Komentara 34

Avatar Barba
Barba
21:36 23.07.2020.

Nenošenje maske u zatvorenom prostoru je čisti egocentrizam. Obzirom na broj zaraženih koji nemaju nikakve simptome, ta mjera služi kako bi se zaštitili drugi ljudi, koji možda spadaju u rizične skupine, a ne osoba sama. To što na naski piše da ne zaustavlja Covid 19 je zato da se proizvođači unaprijed ograde radi mogućih tužbi. Na svakoj uputi lijeka ima u zadnje vrijeme toliko navedenih nuspojava da se čovjek pita pomaže ki taj lijek ikako. Sve u svrhu izbjegavanja skupih tužbi protiv kompanija. Gđa Krišto pretjeruje.

Avatar rubinet
rubinet
21:41 23.07.2020.

Dotičnici treba zabraniti pristup Saboru sve dok ne stavi masku. I ne samo njoj . Svima.

PU
Pulchrum
22:10 23.07.2020.

Glas naroda - Karolina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije