Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18. obljetnica postojanja

VIDEO Zapanjujući prizori preleta 'Krila Oluje' iznad brojnih gradova: 'Srce nam je veliko kao kuća'

Krila Oluje
Foto: MORH/Twitter
1/11
10.10.2023.
u 18:33

Akrobatska grupa HRZ “Krila Oluje” hrvatskoj javnosti predstavljena je 5. kolovoza 2005. godine u Kninu, u povodu obilježavanja 10. obljetnice vojno redarstvene operacije “Oluja” po kojoj je i dobila ime

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila Oluje” u utorak je nastavila s obilježavanjem 18. obljetnice postojanja preletom iznad brojnih gradova kontinentalne Hrvatske - od Ogulina do Vukovara, izvijestili su iz Ministarstva obrane RH.

Nakon što su “Krila Oluje” prije nekoliko mjeseci izvela rođendanski prelet iznad Dalmacije, Istre i Kvarnera, ovom su prilikom svojim preletom u trajanju nešto više od tri sata, pozdravila mještane Ogulina, Karlovca, Petrinje, Siska, Kutine, Novske, Okučana, Nove Gradiške, Požege, Slavonskog Broda, Đakova, Županje, Vinkovaca, Vukovara, Osijeka, Valpova, Našica, Slatine,  Virovitice, Bjelovara i Ivanić Grada, ističu iz MORH-a.

"Krila Oluja dodana su vrijednost naših Oružanih snaga i svojom prepoznatljivošću šalju snažnu poruku izvrsnosti i profesionalizma pripadnika Hrvatske vojske. Drago mi je što su na traženje upravo hrvatskih građana izveli let iznad brojnih hrvatskih gradova“, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Nakon povratka u matičnu bazu u Zemuniku, zapovjednik “Krila Oluje” bojnik Darko Belančić rekao je kako im je cilj obići što više dijelova Hrvatske te pokazati građanima što njegovi piloti rade i mogu.

VEZANI ČLANCI:

"Ima nas iz svih krajeva pa tako i iz Slavonije. I zato nam je danas srce veliko kao kuća jer smo posjetili krajeve koje zbog organizacijskih razloga nemamo prilike često posjetiti“, dodao je.

Bojnik Belančić podsjetio je i na nagradu koju su "Krila Oluje“ HRZ-a osvojila tijekom nedavnog nastupa na međunarodnom aero mitingu u Slovačkoj. Istaknuo je da iza "Krila Oluje" stoji stoji velik broj sati treninga, uvježbavanja i rada na poboljšanju programa.

Za izvođenje besprijekornih elemenata vrlo je bitno povjerenje, napomenuo je jedan od pilota Krila Oluje bojnik Ivan Anđić,

"Mi smo jedan tim, ne samo u zraku, nego i na zemlji, moramo vjerovati jedni drugima, to je ključna stvar za naš posao“.

Akrobatska grupa HRZ “Krila Oluje” hrvatskoj javnosti predstavljena je 5. kolovoza 2005. godine u Kninu, u povodu obilježavanja 10. obljetnice vojno redarstvene operacije “Oluja” po kojoj je i dobila ime.

Komentara 4

Avatar zabranjen1.000puta
zabranjen1.000puta
19:23 10.10.2023.

Vidio sam ih danas i osjećao ponos do neba! I ako netko opet dođe na ideju koja je suprotnu pameti - građani nisu bili "uznemireni"!

Avatar Bill Carson
Bill Carson
21:07 10.10.2023.

Letio sam i ja Microsoft flight simulator iznad lokalnih sela :-D

MT
makan tahi
19:31 10.10.2023.

izgleda da su im karike otišle pa troši ulje ko stari tamić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije