Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MOSTARU

VIDEO Za dlaku izbjegli tragediju: U trenutku skoka ispod mosta projurio čamac

Vrućine u Mostaru: Brojni turisti i građani osvježenje traže u Neretvi
Foto: Denis Kapetanovic /PIXSELL
24.07.2023.
u 15:45

Muškarac je pao u vodu tek nekoliko centimetara od mjesta kojim je projurilo plovilo

Krajem srpnja u Mostaru se održava manifestacija 'Skokovi sa Starog mosta'. O njenoj popularnosti najbolje svjedoči činjenica da se ove godine radi o 457. izdanju popularnog natjecanja koje prate avanturisti iz cijelog svijeta.

No prije nekoliko dana sve je skoro završilo kobno za jednog skakača koji je pukom srećom izbjegao smrt.

Na snimci jednog od gledatelja vidi se skakač u pripremi za skok, te gomila promatrača oko njega. Taman kada se muškarac odrazio, okupljeni su primijetili da prema mostu velikom brzinom juri brodica, te počeli vikati "pazi, čamac, čamac", no bilo je prekasno.

Muškarac je pao u vodu tek nekoliko centimetara od mjesta kojim je projurilo plovilo, no sve je završilo sretno i bez ozlijeđenih.

Inače, 'Skokovi sa Starog mosta' su tradicija od 1664. godine, a službeno natjecanje utemeljeno je 1968. godine. Hrabri mostarski mladići skaču u hladnu Neretvu u dvije discipline - na noge i na glavu. Oni koji skaču na noge pokušavaju napraviti što manji pljusak, a oni koji skaču na glavu što veći.

 

Komentara 1

MI
mike67
15:55 24.07.2023.

Jako neodgovorno. Mogao je potopiti čamac i ozlijediti posadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije