Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gašenje trajalo i danas

VIDEO Kao da požar nije dosta: Pojavila se dimna pijavica na požarištu u Osijeku

Foto: screenshot/Facebook
1/8
05.10.2023.
u 19:53

Video prikazuje vatrogasna vozila jer je i danas u tijeku bilo gašenje požara na prostoru tvrtke gdje se radilo na hlađenju i zatrpavanju požarišta

Na mjestu jučerašnjeg velikog požara u osječkoj tvrtki za preradu i skladištenje plastike ''Drava International'', danas je snimljena pijavica. Snimku je na svom Facebook profilu objavio Osijek Express. U videu muški glas govori da se uz pijavicu čuo i huk. "Pijavica na požarištu u Brijestu! Može li luđe?", stoji u objavi uz video na kojem je moguće vidjeti vatrogasna vozila jer je i danas u tijeku bilo gašenje požara na prostoru tvrtke. 

VIDEO Pijavica na požarištu u Osijeku

Kako su rekli iz Ravnateljstva civilne zaštite, radilo se na hlađenju i zatrpavanju požarišta. Vatrogasac, koji je prilikom gašenja požara upao u otopljenu plastiku, opečeno je 50 posto tijela. “U kritičnom je stanju, to su za život opasne ozljede”, rekla je liječnica Ivana Haršanji Drenjančević. Još dvojica vatrogasca su lakše ozlijeđena, a deseci njih su prošli trijažu u Hitnoj medicinskoj pomoći.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku izvijestili su da će se očevid obaviti kada se za to steknu sigurnosni uvjeti na mjestu događaja. Na požarište je u popodnevnim satima stigao potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved koji je rekao da je ovdje puno elemenata koji će zahtijevati istragu. Pozvao je građane da se drže preporuka, te naglasio da će Vlada pružiti potporu kao što je i inače činila svih ovih godina.

GALERIJA Nove snimke iz zraka požarišta u Osijeku: Izdimljavanje će trajati još dva ili tri dana

1/16

"Šteta je od požara velika. Ono gdje mi smijemo ulaziti tamo je sve izgorjelo. To je jedna Hirošima. Nadamo se da ćemo pomoći kolegama i sačuvati neke tragove koji su njima potrebni. Ima li još u ovom trenutku ne znamo", izjavio je za RTL Zoran Pakšec, vatrogasni zapovjednik Osječko-baranjske županije. Rekao je i da u svojoj karijeri nije vidio takav požar. "Majka svih požara dogodila se u Osječko-baranjskoj županiji ", rekao je zapovjednik. 

VEZANI ČLANCI:

 

 

Komentara 4

CH
chemica
20:22 05.10.2023.

Kaže vatrogasac, voda ne pomaže. Pa naravno, kad se plastika gasi halonom. Nemaju maske, nemaju kisik, nemaju halon...Tko je nadležan zbog neodgovarajuće opreme vatrogasaca koji će sada godinama umirati od bogtepitaj kakvih boleština? Onaj isti koji je ovoj velebnoj firmi i dao dozvolu za rad pa sad optužuje da su krivi svi ostali. Veliki HDZ-ov župan Anušić. Priznaje da se zna dvadeset godina, postoji hrpa prijava građana, vidi se iz googla da krše dozvolu, a on im istu opet potpisuje...Jer to nije njegov posao, da kontrolira! Neka kontroliraju oni njegovi u Zagrebu! Oni su krivi! Nije kriv HDZ, nedo bog, nego država je kriva!

ST
sttipe
22:01 05.10.2023.

Dozvolija bi plastiku od ugljikovodika, isključivo za kabele, i ta bi morala biti reciklirana i trajati minimalno 50 godina Svaka druga bi bila 2000€, poreza po kilu!!!

DU
Deleted user
21:19 05.10.2023.

Ovo će ostaviti posljedice narednih 50 godinu u lijepom Osijeku i okolici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije