Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAŠAVANJE U TIJEKU

VIDEO Snimke iz zraka pokazuju srušeni baltimorski most: Traga se za 20 ljudi

Foto: Reuters/Pixsell
1/7
26.03.2024.
u 10:41

Svi članovi posade, uključujući i dvojicu kapetana, pronađeni su i nema izvješća o ozlijeđenima

Most dugačak više od dva i pol kilometra srušio se u 1.30 sati po lokalnom vremenu u Baltimoreu u američkoj saveznoj državi Maryland, a u tijeku je velika akcija spašavanja budući da je s mostom u rijeku palo i nekoliko vozila te 20-ak osoba. 

Do urušavanja je došlo kada se golemi kontejnerski brod Dali, koji plovi pod singapurskom zastavom, zabio u jedan od nosećih stupova mosta. Brod je isplovio iz luke ''Port Breeze'' oko 12.45 sati, a 45 minuta kasnije zabio se u most. 

 

Brodarska tvrtka Synergy Marine Group potvrdila je da je njezin kontejnerski brod ''Dali'', koji plovi pod singapurskom zastavom, udario u stup mosta Francis Scott Key u Baltimoreu. "Iako se točan uzrok incidenta tek treba utvrditi, 'Dali' je sada mobilizirao svoju kvalificiranu individualnu službu za odgovor na incidente", stoji u priopćenju. Svi članovi posade, uključujući i dvojicu kapetana, pronađeni su i nema izvješća o ozlijeđenima, dodaje se.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 5

FR
Franjo2023
13:58 26.03.2024.

Amerika bu svrsila kao i njena infrastruktura:-)

DU
Deleted user
12:04 26.03.2024.

Piše "closed". Kako može biti zatvoren ako ga nema?

HO
homofobic
11:54 26.03.2024.

Snimka koja je na TV je vrlo upecatljiva! nesto preko 3km mosta s visinom vozne linije od preko 60m pod udarom teretnog broda za prijevoz kontejneta se lomi a potom pada u rjeku u nekoliko djelova. Sreca da je nesrecaa udarila iza pola noci a ne danju kada je na mostu daleko veci broj vozila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije