Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOTINE OTKAZA

Poznata automobilska grupa najavila velike rezove u SAD-u: 'Želimo poboljšati učinkovitost'

Stellantis and Alcopa Group SUSTAINera car reconditioning plant in Sainte-Genevieve
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
1/4
26.03.2024.
u 02:00

Talijansko-američki proizvođač automobila objavio je da od 31. ožujka ukida 400 inženjersko/tehnoloških i softverskih radnih mjesta u SAD-u

Multinacionalna automobilska grupa Stellantis objavila je da će otpustiti oko 400 radnika u SAD-u kako bi smanjila troškove i poboljšala učinkovitost, najavljujući pojačanu proizvodnju električnih vozila. Talijansko-američki proizvođač automobila objavio je da od 31. ožujka ukida 400 inženjersko/tehnoloških i softverskih radnih mjesta u SAD-u, što odgovara dva posto radne snage na takvim poslovima u podružnicama širom svijeta.

"Automobilska industrija i dalje se suočava s neizvjesnošću bez presedana i pojačanim konkurentskim pritiscima diljem svijeta pa Stellantis nastavlja s odgovarajućim strukturnim odlukama na razini cijele kompanije kako bi poboljšao učinkovitost i optimizirao strukturu troškova", priopćila je kompanija.

Početkom mjeseca predsjednik sindikata United Auto Workersa (UAW) Shawn Fain rekao je da je Stellantis otpustio 2.000 privremenih radnika u SAD-u, pripisavši odluku "korporativnoj pohlepi". Napomenuo je i da je prema najnovijem ugovoru UAW-a i uprave oko 3000 privremeno zaposlenih dobilo stalan posao.

Stellantis je prošle godine u ponudi otpremnina za dobrovoljni odlazak radnika istaknuo pripreme za "prijelaz na električna vozila", nakon što je zaposlenicima bio priopćio da je analiza poslovanja pokazala da "moramo postati učinkovitiji".

>> FOTO Novinar Večernjeg lista u tvornici automobila u Madridu, gdje se na dan proizvede 444 auta

Stellantis and Alcopa Group SUSTAINera car reconditioning plant in Sainte-Genevieve
1/15

Uprava nije objavila koliko je radnika ponudila otpremnine. U veljači izvijestili su da su u Sjevernoj Americi na kraju prošle godine zapošljavali 81.341 radnika, u odnosu na 88.835 na kraju 2022. Stellantis planira od 2030. nuditi najmanje 25 baterijsko-električnih modela automobila u SAD-u.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
04:51 26.03.2024.

Dva glavna gubitnika u auto industriji Chrisler i FIAT krecu u elektricne aute kada drugi panicno bjeze iz te propasti! Ford odustaje od nove tvornice autobaterija, gase pogon dva elektricna kamioncica F-150 i Ranger, GMC slicno s njihovim kamioncicima a strucnjaci za gubiti novce u autoindustriji ce ponuditi 25 modela elektricnih automobila! Neke drzave zabranile punjenje el. auta nocu jer nema dovoljno energije a DemoNkrati jos uvijek forsiraju el. aute.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije