Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARIO GA KONTEJNERSKI BROD

VIDEO Pogledajte trenutak urušavanja mosta u SAD-u: Automobili su propali u rijeku

Baltimore most
Foto: REUTERS
1/4
26.03.2024.
u 08:38

U tijeku je operacija spašavanja s više agencija koju vode vatrogasci

Nevjerojatan incident dogodio se u američkom gradu Baltimoreu u saveznoj državi Maryland na istoku SAD-a, gdje se kontejnerski brod zabio u most, nakon čega se srušio u rijeku. Riječ je o mostu iznad rijeke Patapsco dugačkom više od 2,5 kilometra, a nakon udara cijeli se, kao kula od karata, srušio u rijeku. Do urušavanja je došlo oko 1.30 ujutro kada je služba 911 dobila poziv o incidentu na području mosta Francis Scott Key.

 

Šef Kevin Cartwright, direktor komunikacija gradske vatrogasne službe Baltimorea, potvrdio je da je most udarilo "veliko plovilo" zbog čega se srušio u rijeku Patapsco. Rekao je i da je u rijeku upalo "sedam osoba i nekoliko vozila".

Sada je u tijeku operacija spašavanja s više agencija koju vode vatrogasci, surađujući s Obalnom stražom SAD-a i drugim agencijama Marylanda.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 9

NI
niko63
09:43 26.03.2024.

Zanimljivo je da onaj ruski most na Krimu ne uspijevaju srušiti ni raketama, dronovima, eksplozivima .... on i dalje stoji a ovog uruši sudar s brodom.

NE
Nemanadimak
08:54 26.03.2024.

Pa ti putuj po USA. Plovilo udarilo a most se srusio. Trumpu je ovo dobro za pred izbore. Dosta mostova je u slicnom stanju u USA. Mostovi po Filadelfiji su takodje stari i oronuli i cudo je kako jos stoje.

Avatar EU Turčin
EU Turčin
03:43 27.03.2024.

Ovo je sreca da je bilo poslje ponoci kad nema puno saobracaja prko mosta inace bi bilo stotine mrtvih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije