Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO Stravični trenuci: Brod udario u most i srušio ga u rijeku! Traže se preživjeli

Baltimore most
Foto: REUTERS
1/4
26.03.2024.
u 10:17

Do urušavanja je došlo oko 1.30 ujutro po lokalnom vremenu kada je služba 911 dobila poziv o incidentu na području mosta Francis Scott Key

Glavni most u Baltimoreu, u američkoj saveznoj državi Maryland, srušio se u rijeku nakon što je u njega udario kontejnerski brod, javlja BBC. Glasnogovornik gradske vatrogasne službe Baltimorea kaže da se most srušio u rijeku Patapsco nakon što ga je udarilo plovilo u ranim jutarnjim satima. Do urušavanja je došlo oko 1.30 ujutro po lokalnom vremenu kada je služba 911 dobila poziv o incidentu na području mosta Francis Scott Key. Šef Kevin Cartwright, direktor komunikacija gradske vatrogasne službe Baltimorea, potvrdio je da je most udarilo "veliko plovilo" zbog čega se srušio u rijeku Patapsco. Rekao je i da je u rijeku upalo "dvadesetak osoba i nekoliko vozila". Sada je u tijeku operacija spašavanja s više agencija koju vode vatrogasci, surađujući s Obalnom stražom SAD-a i drugim agencijama Marylanda. Kao što se vidi na snimci trenutka urušavanja mosta, brod je udario u noseći stup i na taj način ga srušio. 

  • Srušio se most u američkom gradu Baltimoreu nakon što je brod udario u njega 
  • Riječ je o mostu dugačkom više od 2,5 kilometara 
  • Nakon urušavanja, nekoliko automobila upalo je u rijeku i dvadesetak osoba 

 

Tijek događaja: 

11:00 - Guverner Wes Moore proglasio je izvanredno stanje u Marylandu nakon urušavanja mosta Francis Scott Key.


10:12 - Veliki tegljački kamion s prikolicom bio je na mostu Francis Scott Key kada se urušio, priopćila je vatrogasna postrojba grada Baltimorea američkom partneru BBC-ja, CBS News. Vatrogasci kažu da je u vodi oko broda bilo puno dizelskog goriva. Dodaje se da je "ronilački i spasilački tim stigao na lice mjesta kako bi locirao osobe" u vodi.


9:41 - Brodarska tvrtka Synergy Marine Group potvrdila je da se njezin kontejnerski brod 'Dali' koji plovi pod singapurskom zastavom sudario sa stupom mosta Francis Scott Key u Baltimoreu.

"Iako se točan uzrok incidenta tek treba utvrditi, 'Dali' je sada mobilizirao svoju kvalificiranu individualnu službu za odgovor na incidente", stoji u priopćenju. Svi članovi posade, uključujući i dvojicu kapetana koji su bili, pronađeni su i nema izvješća o ozlijeđenima, dodaje se.


9:30 - Na društvenoj mreži X objavljena je još jedna snimka mosta, ali nakon urušavanja. Na snimci se vidi da je veći dio mosta urušen te brod koji stoji nasred rijeke. 


9:20 - Podaci o praćenju brodova pokazuju da je most udario kontejnerski brod Dali koji je plovio pod zastavom Singapura. Riječ je o brodu dugom 300 metara, a bio je na putu za Šri Lanku. 


8:51 - Gradska policija Baltimorea potvrdila je za BBC da je moguće da ima radnika u vodi nakon rušenja mosta.


8:45 - Gradonačelnik Baltimorea Brandon Scott kaže da je svjestan incidenta na mostu Francis Scott Key. - Na putu sam na mjesto nesreće. Osoblje za hitne slučajeve je na mjestu događaja i spašavanje je u tijeku - kazao je. Nema izvještaja o žrtvama nakon rušenja mosta rano jutros, ali se navodi da je sedam ljudi i nekoliko vozila upalo u vodu.


8:40 - Sav promet prema mostu je zatvoren te se odvija obilaznim putevima. 


GALERIJA Najduži most u Hrvatskoj, Most 3. gardijske brigade Kune kod Osijeka 

Baltimore most
1/15
Ključne riječi

Komentara 20

ZA
zagabria5
09:51 26.03.2024.

Stravično je tu jedino senzacionalističko 'moderno' novinarstvo

NI
niko63
09:34 26.03.2024.

Je li to država i uređenje kojem težimo?

SE
Serengeti
17:02 26.03.2024.

Kapetan broda koji se zabio u most je Ukrajinac... 🤣😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije