Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Skijaša na Aljaski izgrizao smeđi medvjed: Zbog domišljatog poteza ostao je živ

Screenshot/YouTube
10.02.2021.
u 07:58

Skijaši su imali tkaninu jarkih boja kojom su signalizirali gdje su pilotu helikoptera. To je bilo presudno za to da ih pravovremeno pronađu

Spasilački helikopter prebacio je u subotu u bolnicu skijaša kojeg je na Aljaski napao i izgrizao smeđi medvjed.

Muškarac je bio dio grupe koja se uspinjala na planinu u blizini Hainesa na Aljaski, a tijekom napada zadobio je ozljede glave i ruku.

Iz Odjela za ribu i divljač na Aljaski priopćili su kako je žrtva nehotice probudila smeđeg medvjeda u brlogu, majku koja je vjerojatno štitila svoje mladunče.

POGLEDAJTE VIDEO

"Kada je medvjed napao skijaša, on je u jednom trenutku shvatio da je najbolje da se pravi mrtav , što je bila dobra ideja u tim okolnostima", rekao je za CNN biolog Carl Koch.

Spasilački helikopter pronašao je napadnutog muškarca i još dvojicu skijaša oko 10 kilometara sjeverozapadno od Hainesa na nadmorskoj visini od nekih 490 metara. Kada su stigli spasioci, žrtva je još uvijek bila pri svijesti. Druga dva skijaša pružila su mu prvu pomoć te kontaktirala obalnu stražu.

"S pomoću njihova uređaja za satelitsku komunikaciju utvrdili smo precizne GPS koordinate i nadmorsku visinu. Skijaši su imali tkaninu jarkih boja kojom su signalizirali gdje su pilotu helikoptera. To je bilo presudno za to da ih pravovremeno pronađemo", rekao je kopilot, poručnik Will Sirokman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije